Ελεύθεροι έως τη δίκη τους αφήνονται οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται επί πέντε και πλέον μήνες στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος.

Τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο επίσης για μια «αιφνιδιαστική απόφαση», ενώ ακόμα δεν έχει γίνει σαφές εάν θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Τουρκία η εάν θα υπάρξει επαναπατρισμός.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου του 2018 όταν κατά την διάρκεια περιπολίας τους στον Έβρο μπήκαν κατά λάθος για λίγα μέτρα σε τουρκικό έδαφος.

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Θυμίζουμε ότι στις 17 Ιουλίου, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης είχαν οδηγηθεί σιδηροδέσμιοι στο δικαστήριο, όπου για πέμπτη φορά φορά άκουσαν τον δικαστή να τους αρνείται την απελευθέρωση, παρά το γεγονός ότι ακόμα κα ι τώρα δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Οι τουρκικές Αρχές είχαν απορρίψει τα αιτήματα αποφυλάκισης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με την αιτιολογία ότι ήταν ύποπτοι φυγής και δεν διέθεταν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.(πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ