100 μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών στις ΑΕΝ και ΚΕΣΕΝ: Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προανήγγειλε νέες θέσεις εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ Κουρουμπλής, προανήγγειλε την πρόσληψη 100 νέων, μόνιμων θέσεων εκπαιδευτικών σε ΚΕΣΕΝ και ΑΕΝ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σημάναμε συναγερμό για να αποκαταστήσουμε τις καταργημένες θέσεις καθηγητών, εντάξαμε στα περιφερειακά προγράμματα 10 εκατομμύρια ευρώ για τον εξοπλισμό των Σχολών, αποκαταστήσαμε τη σίτιση σε όλες τις σχολές, συνεργαστήκαμε με την ΕΕΕ και το ΝΕΕ για να επισκευάσουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα Ευγενίδου για την αναμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών.”

Συνέχισε, ανακοινώνοντας ότι “τις προσεχείς ημέρες καταθέτουμε τροπολογία για τη σύσταση 100 νέων, μονίμων θέσεων εκπαιδευτικών σε ΚΕΣΕΝ και ΑΕΝ», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής” και πρόσθεσε ότι “άνοιξε ο διάλογος για την αναβάθμιση των σπουδών στα Ναυτικά Λύκεια και για την επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων τους”. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ