Η PROVIL Α.Ε, μια ελληνική εταιρία που ταύτισε το όνομά της στο χώρο των πρόσθετων βελτιωτικών υλών τροφίμων με την ποιότητα, την αξιοπιστία και την εξέλιξη, αποτελεί σήμερα μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη εταιρεία στην παραγωγή και προμήθευση αυτών των υλών. Αναπτύσσει και προσφέρει τεχνογνωσία προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες. H δραστηριότητα ξεκινά από το 1989 αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του Χρήστου Β. Βογιάννου στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Το 1993 ο Χρήστος Βογιάννου ιδρύει τη VOGIANNOS TRADE COMPANY.

Tο 1995 εισχωρεί και ο Γιώργος Βογιάννου, επιστρέφοντας από τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ινστιτούτο Κρέατος του Kulmbach Γερμανίας και η εταιρεία μετονομάζεται σε PROVIL Trade Company. Το 1996 η επιχείρηση στελεχώνεται και από τον Κωνσταντίνο Βογιάννου, ειδικευμένο στο χώρο της χονδρικής πώλησης στον τομέα των μπαχαρικών και τροφίμων (S/M).

Το 1997 ξεκίνησε η λειτουργία του υποκαταστήματος στην Αθήνα εξυπηρετώντας τις αυξημένες ανάγκες της εταιρείας. Παράλληλα ξεκινά την παραγωγική διαδικασία μιγμάτων μπαχαρικών.

Το 1998 οργανώνει τμήμα της Μαζικής Εστίασης, δημιουργώντας νέες τάσεις και νέα προϊόντα για τα Ελληνικά δεδομένα. Ολοκληρώνεται επίσης η νέα σύγχρονη γραμμή παραγωγής με σύστημα ψεκασμού υγρών, αυξάνοντας την δυναμικότητα της και εστιάζοντας την προσοχή της σε προϊόντα ποιότητας.

Το 1999 παίρνει τη μορφή PROVIL A.E. και οργανώνει δίκτυο σε Εθνικό επίπεδο. Επίσης οργανώνει τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας έτσι τη δυνατότητα παραγωγής προϊόντων.

Το 2001 ξεκίνα νέες συνεργασίες με μεγάλους οίκους του εξωτερικού, μεταφέροντας τεχνογνωσία και δημιουργώντας τις βάσεις για το εξαγωγικό προφίλ της εταιρείας.

Το 2003 παράγει και παρουσιάζει στην αγορά τη σειρά προϊόντων Liaison (ζωμοί, σούπες, σάλτσες) καθώς και την παραγωγή προϊόντων τύπου μαρινάτας, προβάλλοντας την ποιότητα και τη διαφοροποίηση στο χώρο.
Παράλληλα, μέσα στην ίδια χρονιά, λανσάρει την επαναστατική σειρά Combi (βοηθητικά προϊόντα για την παραγωγή τροφίμων). Επιπλέον, μέσα στo 2003 ολοκληρώνεται και το σύγχρονο πειραματικό εργαστήριο και εκπαιδευτικό κέντρο, δίνοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα παρουσίασης, εκπαίδευσης αλλά και μεταφορά γνώσης στους συνεργάτες της.

Το 2005 επενδύονται 1.2 εκ. € σε κτηριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, δημιουργώντας υποδομή και νέες προοπτικές για την εταιρεία.

Το 2007 ξεκινά η νέα γραμμή παραγωγής υγρών προϊόντων προσφέροντας στην αγορά καινοτόμες προτάσεις και καθιστώντας την εταιρεία, στον χώρο της, ως την πλέον σύγχρονη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το 2009-2010 παρουσιάζει στην αγορά τα προϊόντα Display απευθυνόμενη πλέον και στον άμεσο καταναλωτή και κάνει τα πρώτα βήματα για την είσοδο προϊόντων της στο Retail. Στο τέλος του 2010, παρουσιάζει στον χώρο της γαστρονομίας την σειρά Mice en Place δίνοντας επαναστατικές λύσεις και προτάσεις στην επαγγελματική κουζίνα.

Η εταιρία σήμερα στεγάζεται στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσ/νίκης.


*Εάν δεν εμφανίζονται οι αγγελίες παρακαλώ περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα..Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας!

jobs from neuvoo.com