Μετά τη διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών 2017 με τις επιλογές για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας, οι υποψήφιοι αναμένουν την ανακοίνωση για τις βάσεις 2017.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας οι βάσεις 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν το διάστημα από 21 έως 28 Αυγούστου.
ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ
Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε πτώση σε των βάσεων. Ωστόσο, πιστεύεται ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλη πτώση.
Αύξηση θα σημειώσουν οι βάσεις στα ΤΕΙ που αφορούν σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες, καθώς εξασφαλίζουν πιο γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση ενώ τα Παιδαγωγικά Τμήματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα έχουν άνοδο μέχρι και 1.500 μόρια, ενώ υπάρχουν και σχολές που αναμένεται να έχουμε πτώση.
Στις οικονομικές σχολές αναμένεται να υπάρξει νέα πτώση, όπως αυτή του ΟΠΑ, με πτώση άνω των 600 μορίων, ενώ η Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης μπορεί να πέσει πάνω από 700 μόρια.
Τα Παιδαγωγικά Τμήματα -με βάση την εκτίμηση των βάσεων– εκτινάσσονται στα ύψη, ανεβαίνοντας ως και 1.500 μόρια. Μικρότερη είναι η μεταβολή που αναμένεται στο τμήμα του ΕΚΠΑ, με τη βάση να ανεβαίνει κατά 630 μόρια.
Στα Ιωάννινα η σχολή Νηπιαγωγών αναμένεται να εκτιναχθεί 1.200 μόρια και το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου περισσότερα από 1.300 μόρια.
Όσον αφορά στις οικονομικές σχολές κεντρικών Ιδρυμάτων, αυτές αναμένεται να έχουν νέα πτώση, όπως αυτή του ΟΠΑ με πτώση άνω των 600 μορίων.
Η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκησης του ΠΑΠΕΙ αναμένεται να πέσει πάνω από 700 μόρια.
Οι σχολές πληροφορικής σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πειραιά αναμένεται να έχουν πτώση άνω των 450 μορίων.
Όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων, οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να έχουν μικρή άνοδο μεταξύ 80 και 100 μορίων.
Στα Πολυτεχνεία, στην Αθήνα η σχολή Αρχιτεκτόνων αναμένεται να έχει πτώση περί τις 250 μονάδες, ενώ η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θα έχει πτώση λίγο πάνω από 100 μόρια.
Η πτώση στις πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας θα είναι μεγαλύτερη, ωστόσο οι βάσεις δεν δείχνουν να μειώνονται πολύ. Οι σχολές Ηλεκτρολόγων σε Πάτρα, Χανιά και Ξάνθη αναμένεται να έχουν πτώση από 280 ως 350 μόρια.
Καθοδική τροχιά και οι σχολές πληροφορικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, που αναμένεται να έχουν πτώση άνω των 450 μορίων.(πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ