Σε 9 πόλεις σε όλη την Ελλάδα κατανέμονται οι μόνιμες θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος που έχει προκηρύξει το ΑΣΕΠ μέσω της 3Κ/202 (πίνακας).

Σε σχεδόν δύο εβδομάδες από τώρα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 27 Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στην προκήρυξη 3Κ/2024 του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 59 θέσεων μόνιμου προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Στην προκήρυξη μπορούν να λάβουν μέρος αποκλειστικά υποψήφιοι των κλάδων Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), ενώ οι 59 θέσεις κατανέμονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, οι 59 μόνιμες θέσεις εργασίας που προβλέπει η 3Κ/2024 προκήρυξη του ΑΣΕΠ κατανέμονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης, Ιωάννινα, Καβάλα, Λάρισα, Μεσσηνία και Ρόδο.

Στην προκήρυξη ζητούνται 8 διαφορετικές ειδικότητες (ΤΕ Γραφιστών / ΤΕ Γραφικών Τεχνών / ΤΕ Ηλεκτρολόγων / ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών / ΔΕ Βιβλιοδετών / ΔΕ Καταμετρητών / ΔΕ Μηχανοτεχνιτών / ΔΕ Πιεστών Λιθογράφων)  αλλά μόνο η κλάδο – ειδικότητα ΔΕ Καταμετρητών ζητείται σε όλη την Ελλάδα όπως φαίνεται στην κατανομή παρακάτω:

ΕιδικότηταΥπηρεσίαΠεριοχήΣυνολικές Θέσεις
ΔΕ ΚαταμετρητώνΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ14
ΔΕ ΚαταμετρητώνΙΔΡΥΜΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ
(ΙΕΤΑ)
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ2
ΔΕ ΚαταμετρητώνΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΗΡΑΚΛΕΙΟΥ2
ΔΕ ΚαταμετρητώνEΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ9
ΔΕ ΚαταμετρητώνΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΙΩΑΝΝΙΝΩΝ1
ΔΕ ΚαταμετρητώνΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣΚΑΒΑΛΑΣ2
ΔΕ ΚαταμετρητώνΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣΛΑΡΙΣΑΣ2
ΔΕ ΚαταμετρητώνΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣ1
ΔΕ ΚαταμετρητώνΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΡΟΔΟΥΡΟΔΟΥ
(ν. Ρόδος)
2
ΔΕ ΚαταμετρητώνΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝΧΑΝΙΩΝ2

Οι ενδιαφερόμενοι για τις παραπάνω θέσεις θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ από τη Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 08:00 μέχρι και την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 και ώρα 14:00.

Δείτε το ΦΕΚ, πατώντας ΕΔΩ.

Πώς θα επιλεχθούν οι διοριστέοι

Σημειώνεται ότι οι 59 μόνιμες προλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με το σύστημα μοριοδότησης που φέρουν οι προκηρύξεις «Κ» του ΑΣΕΠ. Το σύστημα μοριοδότησης του ΑΣΕΠ στηρίζεται σε ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια και έχει ως εξής:

  • Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών – Βαθμός x 60
  • Δεύτερος τίτλος σπουδών της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας και τομέα – 100 μόρια
  • Διδακτορικό δίπλωμα σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών – 400 μόρια
  • Αυτοτελής Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης που αναφέρεται ως αποδεκτός από την προκήρυξη – 180 μόρια
  • Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) – 90 μόρια
  • Εμπειρία στο αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης έως και 84 μήνες – 7 μόρια ανά μήνα

Επιπλέον, στα ακαδημαϊκά κριτήρια, μοριοδοτείται και η γνώση της ξένης γλώσσας και μάλιστα μπορεί να εκτοξεύσει τους υποψηφίους παρέχοντας τους +90 ολόκληρα μόρια. Αναλυτικά:

  • Άριστη γνώση ξένης γλώσσας – 90 μόρια
  • Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας – 60 μόρια
  • Καλή γνώση ξένης γλώσσας – 40 μόρια

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα 2.700€: Μέχρι πότε η προθεσμία. Επιδοτούμενο πρόγραμμα έως 1.725€. Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα. Θέσεις σε ΕΛΤΑ, ΕΡΤ, ΕΑΠ