Έως τώρα έχουν γίνει 3.911 matches μέσω του JOBmatch της DYPA ανάμεσα σε επιχειρήσεις και υποψηφίους εργαζόμενους.

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση στη νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ, ο οποία στοχεύει στην άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν για δουλειά σε συναφείς αντίστοιχες ειδικότητες για τη θερινή σεζόν 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της, έχουν εγγραφεί 1.124 επιχειρήσεις (κυρίως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ-μπαρ και υπηρεσίες τουρισμού) καθώς και 5.664 πολίτες που αναζητούν εργασία, 2.555 (45%) εκ των οποίων είναι άνεργοι.

Έως τώρα έχουν γίνει 3.911 matches (αντιστοιχίσεις) μέσω JOBmatch by DYPA ανάμεσα σε επιχειρήσεις και υποψηφίους και έχουν ολοκληρωθεί 1.949 συνεντεύξεις χωρίς καμία διαμεσολάβηση.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr απευθύνεται σε επιχειρήσεις και η εφαρμογή JOBmatch σε όσους αναζητούν εργασία.

Η εφαρμογή αυτή υλοποιήθηκε από τη ΔΥΠΑ σε μία ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί προσωπικό να εργαστεί στη «βαριά βιομηχανία της χώρας» καθώς, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), φέτος υπάρχουν σχεδόν 80.000 κενές θέσεις εργασίας.

Πώς λειτουργεί

Όσοι αναζητούν εργασία σε επιχειρήσεις τουρισμού-εστίασης μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή JOBmatch, που είναι διαθέσιμη σε Android (Google Play Store) και IOS (Apple App Store), να δημιουργήσουν προφίλ και να διαμορφώσουν τις επιλογές τους με τη χρήση φίλτρων, όπως ενδεικτικά:

  • Επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν
  • Ωράριο
  • Περιοχή
  • Εύρος μισθού
  • Ημερομηνία διαθεσιμότητας

Η πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο ποιοι υποψήφιοι εργαζόμενοι ταιριάζουν στην αναζήτησή τους, ώστε να τους επιλέξουν και στη συνέχεια να προτείνουν ημέρα και ώρα συνέντευξης.

Παράλληλα, κάθε υποψήφιος ενημερώνεται άμεσα από την εφαρμογή JOBmatch μόλις μία επιχείρηση τον επιλέξει για συνέντευξη και έχει την επιλογή αποδοχής ή απόρριψης της πρόσκλησης. Σε περίπτωση αποδοχής, η επιχείρηση βλέπει τα στοιχεία του και επικοινωνεί μαζί του για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Επίσης, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα φίλτρα αναζήτησης όσο συχνά επιθυμούν, διαμορφώνοντας το προφίλ τους ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους και τις επιλογές τους.

Πώς εγγράφονται οι επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις δημιουργούν δωρεάν στην πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr το προφίλ τους και «αναζητούν υπάλληλο» άμεσα, από τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως ενδεικτικά:

  • Ειδικότητα
  • Επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη)
  • Ημερομηνία έναρξης εργασίας
  • Εύρος μισθού

Σημειώνεται ότι η χρήση της πλατφόρμας για τις επιχειρήσεις λειτουργεί αποκλειστικά μέσω browser. Μπορούν να κάνουν είσοδο και εγγραφή μέσω browser από σταθερό υπολογιστή, tablet ή smartphone και η πλατφόρμα λειτουργεί από όλους τους browser  (Chrome, Firefox, Safari, Edge, κ.λπ.).

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλη η απόφαση για τις δωρεάν διακοπές του ΟΠΕΚΑ. Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε πάμε ταμείο. Πότε μπορείτε να πάρετε επίδομα 600€. Υβριδική εργασία στην Coca Cola