Πρωτοβουλία τηλεσυνεργασίας στην εκπαίδευση στη Δυτική Κρήτη, αναπτύσσει η Περιφέρεια Κρήτης συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Καθηγητών Φυσικών Επιστημών Ρεθύμνου και Χανίων.

Η πρώτη συνάντηση ενδιαφερομένων από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αποκορώνου, τους Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Βάμου, και τη συνδρομή Σχολικών Συμβούλων, Εκπαιδευτικών και Φορέων στο Γυμνάσιο και Λύκειο Βάμου το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση στοχεύει στην αξιοποίηση εργαλείων και τεχνικών του «WEB2.0» στην εκπαιδευτική συνεργασία και επικοινωνία για τη διεπιστημονική προσέγγιση Επιστημονικών Θεμάτων και προσκαλούνται εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπαίδευσης από το Ρέθυμνο και Χανιά που ενδιαφέρονται στην Εκπαίδευση και Επιμόρφωση στις Πλατφόρμες τηλεσυνεργασίας και στην ανάπτυξη διεπιστημονικών/διαθεματικών ψηφιακών διδακτικών σεναρίων μάθησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (στο Γυμνάσιο Βάμου)

14.20 Συγκέντρωση στην Αφετηρία των Λεωφορείων του ΚΤΕΛ Χανίων
14.30-15.15 Μετάβαση με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, της Γραμμής Χανιά-Βάμος, στο Γυμνάσιο Βάμου. Υποδοχή από τους Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Βάμου και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Αποκορώνου, Υπεύθυνο Παιδείας, Υγείας και Αθλητισμού

Α ΦΑΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

15.30-16.00 Συμποσιακό Γεύμα, Κεράσματα
16.00-16.30 Λιμαντζάκης Λεωνίδας, «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη στην Περιοχή του Βάμου». Ξενάγηση στην αναπλασμένη περιοχή του Βάμου
16.30-16.45 Γκαγκαδέλη Αι & Μαχαιράς Π. «Η Ανάπλαση της Αυλής του σχολείου μας»
16.45-17.00 Σημανδηράκης Παναγιώτης, «Η Ψηφιακή Τεχνολογία στη Σχολική Εκπαίδευση της Κρήτης, δυνατότητες και προοπτικές»

Β ΦΑΣΗ: ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

17.00-18.30 Κουτσουράκη Στέλλα, «Εφαρμογές web 2.0: flipsnack ή issuu (e-book), educanon (δημιουργία διαδραστικού βίντεο) και tagxedo (συννεφόλεξο)

18.30-20.00 Τζωρτζάκης Γιάννης, «Διαδικτυακά μαθήματα. Από το zunal και το Ed.TED, τα blog και τα wiki στο weebly. Δημιουργία συνεργατικών ιστοσελίδων για εκπαιδευτικούς και μαθητές»
20.00-20.15 Δρακάκη Μ & Καλαθάκη Μ, «Πρώτη Επίσκεψη στο Ψηφιακό Αποθετήριο του Φωτόδενδρου»
20.15-20.30 Συζήτηση αναστοχασμού. Κλείσιμο της Επιμόρφωσης
20.30 Συγκέντρωση στην Αφετηρία του Λεωφορείου του ΚΤΕΛ στο Βάμο και αναχώριση για τα Χανιά

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Γκαγκαδέλη Αικατερίνη, Διευθύντρια Γυμνασίου Βάμου.
Δρακάκη Μαρία, Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.
Κουτσουράκη Στέλλα, Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.
Λιμαντζάκης Λεωνίδας, Αντιδήμαρχος Δήμου Αποκορώνου, Υπεύθυνος Παιδείας, Υγείας και Αθλητισμού.
Μαχαιράς Περικλής, Αρχιτέκτονας, τ. Διευθυντής Γυμνασίου Βάμου.
Σημανδηράκης Παναγιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης.
Τζωρτζάκης Γιάννης, Σχολικός Σύμβουλος Μηχανικών Κρήτης.