Δεν χρειάζεται να επιλέξετε μεταξύ ενός μεγαλύτερου μισθού και της ελευθερίας να εργάζεστε από το σπίτι. Το μερίδιο των ευκαιριών εξ αποστάσεως εργασίας για τους υψηλόμισθους μπορεί να είχε μειωθεί από την κορύφωσή του το 2022, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες ευέλικτες θέσεις εργασίας με μισθούς στο εξαψήφιο εύρος με υψηλή ζήτηση.

Ο δημοφιλής ιστότοπος αναζήτησης εργασίας Indeed σημείωσε αύξηση 40% στις απομακρυσμένες θέσεις εργασίας μεταξύ Μαρτίου 2023 και Μαρτίου 2024. Αρκετοί ρόλοι με μεγάλο όγκο καταχωρίσεων θέσεων εργασίας προσφέρουν μισθούς άνω των 100.000 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του αναλυτή ακινήτων και του ιατρού τηλεϊατρικής.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της FlexJobs που επικαλείται το CNBC, οι πιο απαιτητικές, εξαψήφιες απομακρυσμένες θέσεις εργασίας που προσλαμβάνουν εταιρείες περιλαμβάνουν ρόλους στην τεχνολογία, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ.

Αυτά τα πεδία έχουν αυξηθεί κατά 30% περίπου στον αριθμό των καταχωρίσεων πλήρους απασχόλησης, εξ αποστάσεως στον ιστότοπο της FlexJobs μεταξύ Δεκεμβρίου 2023 και Μαΐου 2024:

Για να βοηθήσει άτομα που αναζητούν εργασία από απόσταση να βρουν τους καλύτερους υψηλά αμειβόμενους ρόλους, η FlexJobs εντόπισε τρεις θέσεις εργασίας σε αυτές τις κατηγορίες που πληρώνουν τουλάχιστον 100.000 δολάρια και προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες πλήρους απασχόλησης.

Διευθυντής προϊόντων – Μέσος μισθός: 106.812 δολάρια
Διευθυντής λογαριασμού – Μέσος μισθός: 103.820 δολάρια
Διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης – Μέσος μισθός: 113.961 δολάρια
«Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι οι προσλήψεις επιβραδύνονται δραστικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά εκτός από κάποιες περιστασιακές μειώσεις λόγω διακοπών, οι περισσότερες εταιρείες σε διάφορους κλάδους εξακολουθούν να προσλαμβάνουν, μεταξύ άλλων για απομακρυσμένες θέσεις εργασίας», λέει στο CNBC Make ο ειδικός σταδιοδρομίας της FlexJobs, Keith Spencer Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινωνικός τουρισμός: Πότε και πού θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα. Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Θέσεις σε ΔΕΔΔΗΕ, ΟΚΑΝΑ, ΕΡΤ