Δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρη η περικοπή των συντάξεων καθώς οι Βρυξέλλες φαίνεται να είναι θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο χωρίς ωστόσο να επηρεάζονται τα δημοσιονομικά του κράτους. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιαστούν τα αντίμετρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση μεταξύ των οποίων και το επίδομα ενοικίου.
Αναγκαστικά, η κυβέρνηση θα χρειαστεί να βάλει «κόφτη» ακόμη και στο σύνολο των αντίμετρων. Δηλαδή, θα αναγκαστεί να μην υλοποιήσει προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας, επενδυτικά προγράμματα, μειώσεις της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην φαρμακευτική δαπάνη ή ακόμη και το πολυδιαφημισμένο «επίδομα στέγασης».
Ο κατάλογος με τα αντίμετρα που θα αναγκαστεί να καταργήσει η κυβέρνηση για να μην κόψει για μια ακόμη φορά τις συντάξεις, περιλαμβάνεται εξής:
ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ
Μη ενεργοποίηση των αντίμετρων σημαίνει πρακτικά:
Ότι δεν θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί και το οποίο αφορά στην ενίσχυση με τουλάχιστον 70 ευρώ μηνιαίως των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.
Ότι δεν θα επεκταθεί το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων
Ότι δεν θα δημιουργηθούν περισσότεροι παιδικοί σταθμοί. Το συγκεκριμένο μέτρο υποτίθεται ότι θα έδινε λύση στις περίπου 30.000 οικογένειες οι οποίοι δεν καταφέρνουν να βάλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πληρώνουν τα τροφεία.
Ότι δεν θα υλοποιηθούν επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ο προγραμματισμός μιλάει για επενδύσεις σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων και στο σκέλος της ενέργειας. Ειδικά στο θέμα των δημοσίων επενδύσεων αναμένεται να υπάρξει έντονη αντίδραση σε πιθανή
Ότι δεν θα επιδοτηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους συνταξιούχους για τους οποίους προγραμματίζεται ακόμη και μηδενισμός της συμμετοχής στα φάρμακα.
Ότι δεν θα προχωρήσουν προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη μείωση της ανεργίας. Άλλο ένα κρίσιμο μέτωπο υπό την έννοια ότι η μείωση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα για την μεταμνημονιακή περίοδο.(πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ