Έως 400.000 προσωρινές θέσεις εργασίας, οι οποίες θα ενισχύσουν τη ζήτηση σε υπηρεσίες και προϊόντα, επιφέροντας αύξηση του εγχώριου ΑΕΠ κατά 2,1% σε έναν μόλις χρόνο, πιστεύει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, ότι μπορεί να δημιουργηθούν από μια ενδεχόμενη ειδική χρηματοδότηση της Ελλάδας, που καταγράφει υψηλή ανεργία.

00-ERGASIA-ΕΡΓΑΣΙΑ-1001

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με η γερμανίδα ευρωβουλευτή του κόμματος των Πρασίνων, Terry Reintke, αναφέρθηκε το ζήτημα της σύστασης ενός ευρωπαϊκού ταμείου ανεργίας, όπως πρόσφατα πρότεινε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Pier Carlo Padoan. Η κα Αντωνοπούλου, το χαρακτήρισε ως «ένα πρώτο βήμα για την ουσιαστική υποστήριξη των ανέργων». Όμως, η υπουργός επανέλαβε την πρότασή της για ειδική χρηματοδότηση προς τα κράτη μέλη, τα οποία καταγράφουν ανεργία μεγαλύτερη κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μακροχρόνια ανεργία, επίσης κατά 4% μεγαλύτερη από το μέσο όρο και παρουσιάζουν ύφεση για δύο συνεχόμενα έτη.

Μια πρόταση η οποία, εάν υιοθετηθεί, μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στον περιορισμό της ανεργίας και στην τόνωση της ανάπτυξης. Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη διεύρυνσης και ευελιξίας των ευρωπαϊκών πολιτικών απασχόλησης, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα διαφορετικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει η ανεργία σε κάθε χώρα και σε κάθε περιοχή. Η γερμανίδα ευρωβουλευτής, Terry Reintke, συμφώνησε ότι απαιτείται διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας. «Ακόμη και στη Γερμανία υπάρχουν περιφέρειες στις οποίες καταγράφονται πολύ πιο υψηλά ποσοστά ανεργίας από τον εθνικό μέσο όρο», ανέφερε η κ. Reintke. Η γερμανίδα ευρωβουλευτής τόνισε επίσης την ανάγκη ενεργούς συμμετοχής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χάραξη των πολιτικών απασχόλησης. «Για τον σκοπό αυτό, είναι απαραίτητη η δημιουργία συμμαχιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε η κ. Reintke
ΠΗΓΗ

[quote]Δείτε ανοιχτές θέσεις εργασίας ΕΔΩ[/quote]