Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα, θέλοντας να προλάβει τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Τριπλό επίδομα σε άνεργους. Ξεκινάει η κοινωφελής εργασία για 25.000 προσλήψεις σε δήμους

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιορίσει την πανδημία της χώρας μας, και αναπροσαρμόζει την στρατηγική της, καθώς έχει σημάνει συναγερμός για την πίεση που θα ασκηθεί στο σύστημα υγείας.

Σε αντιπαράθεση όμως έρχεται το νέο σχέδιο περιορισμών, που αναγκάζει να πληρώσουν rapid test και οι εμβολιασμένοι προκειμένου να κάνουν ρεβεγιόν σε χώρους εστίασης και διασκέδασης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη συζήτηση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σημείωσε πως εκείνη την ημέρα ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους θα είναι ένας παραπάνω κίνδυνος για να νοσήσει κάποιος ή αν νοσεί να τον διασπείρει και στην υπόλοιπη κοινότητα.

Self test στις γιορτές ακόμα και σε σπίτια

Μπορεί να έχει ήδη γίνει η χορήγηση δωρεάν self test πριν από τις γιορτές ωστόσο, φαίνεται πως δεν ήταν η αναμενόμενη η ανταπόκριση των πολιτών, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει μια νέα ισχυρή σύσταση για test ακόμα και σε όσους ετοιμάζονται να γιορτάσουν με συγγενείς και φίλους σε σπίτια.

Η εικόνα θα γίνει ξεκάθαρη και θα φανεί ποιο μέτρο θα επικρατήσει από όλα αυτά, από την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ακόμη προβλέπεται πώς με τον ερχομό της νέα χρονιάς, τα μέτρα θα «αγγίξουν» και τους εμβολιασμένους.

  • αλλαγές στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, καθώς σκοπεύουν να ισχύει η λήξη του επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση
  • υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους
  • σύστημα testing στους εμβολιασμένους

Επίσης διαφοροποίηση ίσως πραγματοποιηθεί και στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες ομάδες είτε με ηλικιακά κριτήρια.

Τέλος, εξετάζεται η αύξηση του αριθμού των απαιτούμενων τεστ, προκειμένου να προσέρχονται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.

Πηγή: dikaiologitika.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Τριπλό επίδομα σε άνεργους. Ξεκινάει η κοινωφελής εργασία για 25.000 προσλήψεις σε δήμους