Όταν είσαι επιχειρηματίας, χρειάζεται να κάνεις πολύ μεγάλη έρευνα ώστε να βρεις τους κατάλληλους υποψήφιους, που θα στελεχώσουν την ομάδα σου. Η διαδικασία της πρόσληψης καταλαμβάνει πολύ χρόνο, οπότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εστιάσετε την προσοχή σας στα πιο συνήθη λάθη στα βιογραφικά.

Αν πάλι βρίσκεστε στον αντίποδα αναζητώντας εργασία, το να αποφύγετε τα λάθη στο βιογραφικό σας μπορεί να σας βοηθήσει να κλείσετε τη συνέντευξη. Δείτε παρακάτω τα 8 μεγαλύτερα λάθη που βλέπω ο ίδιος στα βιογραφικά:

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

1. Λέτε πολλά

Το να έχετε μεγάλη επαγγελματική εμπειρία είναι πλεονέκτημα. Ωστόσο, θα πρέπει να μπείτε στο μυαλό του ανθρώπου που εξετάζει το βιογραφικό σας και να κάνετε μια καλή επισκόπηση του μεγέθους του βιογραφικού σας. Τυπικά, προτιμώ τα βιογραφικά να είναι μίας σελίδας ή το πολύ μιάμιση.

2. Λέτε πολύ λίγα

Θα πρέπει να παρουσιάσετε μία ολοκληρωμένη σελίδα που δίνει τις καλύτερες και πιο κατάλληλες λεπτομέρειες και στατιστικά τις πιο χρήσιμες λεπτομέρειες του επαγγελματικού σας παρελθόντος.

3. Παραλείψτε τους στόχους σας

Old school απόψεις θέλουν τους στόχους να βρίσκονται ψηλά στο βιογραφικό. Δεν τις ενστερνίζομαι. Δεν θεωρώ ότι μια ενότητα στόχων είναι σημαντική ή σχετική σε αυτό το στάδιο. Μου αρέσει να μαθαίνω τους στόχους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μιλώντας κατά πρόσωπο με τους υποψηφίους. Tip: Αποφύγετε να συμπεριλάβετε τους στόχους σας στο βιογραφικό σας και κερδίστε χώρο.

4. Γραμματική

Διαβάστε δυνατά το βιογραφικό σας για να διασφαλίσετε πως όσα γράψατε βγάζουν νόημα και έχουν σωστή σύνταξη.

5. Ορθογραφία

Όπως ακριβώς και η γραμματική, έτσι και η ορθογραφία παίζει σπουδαίο ρόλο. Ελέγξτε την ορθογραφία σας και μην επαναπαύεστε πως το auto correct θα έχει κάνει καλή δουλειά.

6. Κενά

Αν έχετε μεγάλα χρονικά διαστήματα ανεργίας – αν και δεν είναι αυτόματα κάτι κακό – θα πρέπει να προσφέρετε μία εξήγηση.

7. Ασάφειες και ψέματα

Μην γράφετε ψέματα στο βιογραφικό σας. Είναι τόσο απλό. Εμπιστευθείτε με. Είναι προφανές όταν δεν βγαίνουν στην πράξη τα χρόνια της προϋπηρεσίας σας ή όταν αλλάζετε συνεχώς δουλειές.

8. Συνάφεια

Η τελευταία μου συμβουλή είναι να είστε σίγουροι πως το βιογραφικό σας έχει συνάφεια ως προς τη θέση για την οποία υποβάλετε αίτηση. Αν επείγομαι για ένα ιατρικό περιστατικό, αλλά τυχαίνει να γνωρίζω έναν εξαιρετικά ταλαντούχο μηχανικό, αυτό δεν σημαίνει πως θα απευθυνθώ σε αυτόν για ιατρική φροντίδα – χρειάζομαι γιατρό!

Το ίδιο ισχύει με το βιογραφικό σας και την αίτησή σας για εργασία. Αν οι δεξιότητές σας δεν σχετίζονται με τα απαιτούμενα της θέσης – ακόμη και αν είστε πραγματικά έξυπνοι και έχετε εμπειρία σε αυτό που κάνετε – απλώς δεν είστε καλό fit. Γλιτώστε χρόνο και στις δύο πλευρές και μην αιτηθείτε για τη θέση. Πηγή: Semifind ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ