Σε εφαρμογή μετά το Πάσχα η κινητικότητα στο Δημόσιο – Ποιοι φορείς αποκλείονται
Το αργότερο μια εβδομάδα μετά το Πάσχα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να μπει σε εφαρμογή η διαδικασία της κινητικότητας στο δημόσιο, δηλαδή οι εθελοντικές αποσπάσεις και μετατάξεις υπαλλήλων για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων σε φορείς και Οργανισμούς του δημοσίου. Σύμφωνα με το νόμο 4440/2016 μέχρι το τελευταίο 15μερο του Απριλίου θα πρέπει να σταλούν στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας τα αιτήματα των φορέων (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητες Αρχές κλπ) με τις κενές προς κάλυψη οργανικές τους θέσεις.
Τα αιτήματα για τη στελέχωση υπηρεσιών σε προσωπικό, αφού εξεταστούν, θα αναρτηθούν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης το αργότερο την 1η Ιουνίου, έτσι ώστε στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι προς μετάταξη υπάλληλοι με τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να υποβάλουν τις αιτήσεις ενδιαφέροντος για μια ή περισσότερες από τις διαθέσιμες κενές οργανικές θέσεις της ίδιας η ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας.
Το έργο της αξιολόγησης των υποψηφίων για μετάταξη σε άλλο φορέα του δημοσίου θα αναλάβει η υπηρεσία υποδοχής του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία και θα αποφασίσει έως τις 15 Σεπτερμβρίου επί των αιτήσεων υποψηφίων υπαλλήλων για απόσπαση ή μετάταξη.
Οι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν σε οργανική θέση άλλου φορέα θα διατηρήσουν το ίδιο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς που είχαν στην προηγούμενη υπηρεσία τους, όπως και τυχόν προσωπική διαφορά στις μηνιαίες απολαβές τους.
Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με ανακοίνωσή του έχει ξεκαθαρίσει ότι στην όλη διαδικασία της κινητικότητας υπαλλήλων δεν θα συμμετάσχουν φορείς του δημοσίου που δεν έχουν αποστείλει τα νέα οργανογράμματά τους.
Απαραίτητη προυπόθεση για την συμμετοχή των φορέων στην κινητικότητα, σύμφωνα με το νόμο, είναι να έχουν καλυμμένο με προσωπικό τουλάχιστον το 50% των οργανικών τους θέσεων η το 65% εάν πρόκειται για ΟΤΑ α’ βαθμού που έχουν πληθυσμό μικρότερο των 90.000 κατοίκων. (πηγή) — ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ