Δείτε επίσης: Mόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ: Ολόκληρη η προκήρυξη.
ΑΣΕΠ: Πέντε προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις

O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε για τις μεταλλάξεις, τα εμβόλια και για την πορεία του κορονοϊού, δήλωσε πώς τα self test είναι πολύ σημαντικός μηχανισμός για να διατηρηθεί η ελευθερία μας. Επιπλέον τόνισε πώς το άνοιγμα πρέπει να συνεχιστεί με την τήρηση των μέτρων και οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Για τις μεταλλάξεις, ο καθηγητής είπε πως η βρετανική μετάλλαξη είναι αυτή που ευθύνεται για το μεγάλο ύψος του τρίτου κύματος.

Ανέφερε, επίσης, ότι φαίνεται πως η ινδική μετάλλαξη μπορεί να περάσει σε ένα βαθμό την ανοσία.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι τα εμβόλια μας καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό, σχεδόν για όλες τις μεταλλάξεις.

Ηπιότερη η νόσηση με το εμβόλιο

Εξήγησε, μάλιστα, ότι ακόμα κι αν δε μας καλύπτουν πλήρως, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι χαμηλότερη από αυτή που θα ήταν και η νόσηση θα είναι ηπιότερη.

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι θα δούμε μια αποκλιμάκωση προς το τέλος του μήνα και κυρίως μέσα στον Ιούνιο.

«Δεν είμαστε σε πτωτική πορεία στα κρούσματα. Είχαμε πτωτική πορεία στις ΜΕΘ και στους θανάτους.», είπε και συμπλήρωσε ότι χτες, τα κρούσματα ήταν λιγότερα από ό,τι υπολόγιζαν τα μοντέλα.

Εκτίμησε δε πώς, «θα ξαναδούμε να ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων. Μέχρι 2.600 θα είναι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων, μέχρι τέλος του μήνα».

Πηγή: dikaiologitika.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Mόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ: Ολόκληρη η προκήρυξη.
ΑΣΕΠ: Πέντε προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις