Την επιβολή προστίμων ύψους 300 ευρώ την εβδομάδα σε κάθε ανεμβολίαστο δημόσιο υπάλληλο που αρνείται να κάνει διαγνωστικό τεστ, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά το πρόστιμο αυτό οδηγεί στην αποστέρηση του μισθού. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για προσλήψεις με επιδότηση μισθού. ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου

Ερωτηθείς σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν και να κάνουν διαγνωστικό τεστ, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιβάλλονται πρόστιμα 300 ευρώ την εβδομάδα. Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού και είναι η πρώτη εβδομάδα που «τρέχουν».

«Τα στοιχεία και το ποσοστό των εμβολιασμένων δημοσίων υπαλλήλων είναι αρκετά καλύτερα από τα ποσοστά του γενικού πληθυσμού», σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Έχουμε 76% εμβολιασμένων με τις 2 δόσεις ή ανθρώπων που έχουν νοσήσει και 4% που έχει κάνει την πρώτη δόση. Υπάρχει ένα 20% που δεν έχει εμβολιαστεί».

Το μέτρο αυτό ενδέχεται να λειτουργήσει «ως κίνητρο για να εμβολιαστούν» όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη, ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, το πρόστιμο θα παρακρατείτε κατευθείαν από τον μισθό των υπαλλήλων.

Πηγή: aftodioikisi.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για προσλήψεις με επιδότηση μισθού. ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου