Με 200 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται ο μισθός 25.000 νέων, στις πρώτες τους δουλειές, μέσα από “ανανεωμένο” πρόγραμμα.

Στόχος με το Πρόγραμμα «Προεργασία» είναι νέοι έως 29 ετών να βρουν δουλειά και θα αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική προϋπηρεσία.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου ανακοίνωσε τη νέα πρωτοβουλία στο πλαίσιο συνάντησης που είχε, μαζί με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη, με ωφελούμενη του  προγράμματος.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης 25.000 νέων ηλικίας έως 29 ετών, η υπουργός είπε: «Αποτελεί την απάντησή μας στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και έμπρακτη στήριξη στους νέους που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης (NEETs). Μια ομάδα που είναι αναλογικά μεγαλύτερη στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό το χάσμα θα το γεφυρώσουμε, γι’ αυτό φέτος αποφασίσαμε να αυξήσουμε κατά 10.000 τους ωφελούμενους, να διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό και να απευθυνθούμε στις ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας».

«Οι επιχειρήσεις με μηδενικό κόστος», ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «μπορούν να απορροφήσουν έως 20 ανέργους. Βασική προϋπόθεση φυσικά είναι να μην έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού το τελευταίο τρίμηνο πριν την υποβολή των αιτήσεων».

Αιτήσεις-ωφελούμενοι

Οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το νέο «Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών», ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Ωφελούμενοι είναι 25.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ούτε απασχολούνται. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), αναλογία δώρων εορτών, επιδόματος αδείας ενώ οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ.

Πηγή: aftodioikisi.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδότηση με το «Αλλάζω Συσκευή 2» για φούρνο και πλυντήριο. ΔΥΠΑ: Νέος κύκλος κατάρτισης με επίδομα έως 400€. Επίδομα παιδιού: Ποιοι το χάνουν