Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για ανέργους με μισθό μέχρι 933 ευρώ.
ΑΣΕΠ: Πάνω από 5.000 μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου στο Δημόσιο

Σίγουρα δεν μπορεί να είναι προστατευμένος και ασφαλής αυτός που έκανε το εμβόλιο, για παράδειγμα, πριν από έναν χρόνο δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα ημερομηνίας λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, απάντησε πως είναι μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα που έχει ξεκινήσει.

«Το εξάμηνο είναι ένας ασφαλής χρόνος, αλλά μετά, επειδή κάθε οργανισμός αντιδρά με διαφορετικό τρόπο είναι καλό να προστατευτούμε. Το αισιόδοξο που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι μια μεγαλύτερη κινητικότητα στην πρώτη δόση. Εχθές έκαναν την πρώτη δόση 9200 συμπολίτες μας όταν την περασμένη εβδομάδα ήταν 5000», σημείωσε.

Τι είπε για τους ελέγχους

Όσο αφορά στους ελέγχους που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι επιχειρηματίες για την είσοδο των πελατών, ο κ. Γεωργαντάς, είπε ότι η μόνη ένσταση που προβάλλεται από τους ανθρώπους που έχουν την υποχρέωση να κάνουν τον έλεγχο, τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης, είναι η δυσκολία τους να κάνουν ταυτοπροσωπία προσώπων. Σε σχέση με την εφαρμογή που είναι διαθέσιμη και μπορεί κανείς να δει την εγκυρότητα του πιστοποιητικού που του επιδεικνύεται, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως είναι πάρα πολύ απλή και δεν έχει εισπράξει σχετικά παράπονα.

«Ακούω κάποιες αιτιάσεις ότι οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να ζητάνε από τον πολίτη να επιδείξουν κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι είναι οι ίδιοι. Να θυμίσω ότι εδώ και χρόνια υπάρχει η απαγόρευση στους καταστηματάρχες εστίασης να πωλούν αλκοόλ σε άτομα κάτω των 18 ετών. Αυτό έδινε το δικαίωμα στους ίδιους και οι ευσυνείδητοι το έπρατταν, όταν είχαν αμφιβολία για την ηλικία του πολίτη που ζητούσε αλκοόλ, να ζητήσουν την ταυτότητά του, για να επιβεβαιώσουν ότι όντως ήταν πάνω από 18 ετών. Ζούμε μια κατάσταση δύσκολη, που πρέπει να την διαχειριστούμε όλοι, ο μόνος τρόπος είναι ο εμβολιασμός και ο έλεγχος ότι τηρούνται τα μέτρα που κάθε κυβέρνηση αποφασίζει», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Πάνω απ’ όλα το να κάνουμε τα ράπιντ τεστ είναι για την προστασία την δική μας, να δούμε αν νοσούμε ή όχι για να προστατεύσουμε την οικογένειά μας ή τους συναδέλφους μας. Από την στιγμή που κάποιοι έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, θα πρέπει να κάνουν τα τεστ και να τα επιδεικνύουν όπου προβλέπεται».

Τι είπε για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

«Όλες οι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν έγιναν μετά τις 16 Ιουλίου, που είχε ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Κάποιος που διαμένει στην Αθήνα και υπηρετεί σε νοσοκομείο εκεί, είναι τελείως αδικαιολόγητο να βρεθεί στην Καρδίτσα και να κάνει τον εμβολιασμό του σε ένα κέντρο εκεί και μάλιστα και τις 2 φορές. Όταν αλλάζει κανείς τον τ.κ. του, ειδικά την περίοδο που τα εμβόλια ήταν διαθέσιμα παντού, μετά τις 15 Ιουλίου, γεννά υποψίες. Οι λίγοι επίορκοι που είχαν την δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα και ήταν καθήκον τους να το χειριστούν αλλά παραβίασαν τον όρκο τους, θα εντοπιστούν. Θεωρώ ότι έχει τελειώσει αυτή η ιστορία».

Πηγή: dikaiologitika.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για ανέργους με μισθό μέχρι 933 ευρώ.
ΑΣΕΠ: Πάνω από 5.000 μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου στο Δημόσιο