Πότε ανοίγει η πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ για τις αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα στους βρεφικούς, παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Θυμίζουμε ότι πέρυσι η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, περιόδου 2023 – 2024 άρχισε την Τρίτη 20 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου. Για το 2024, αναμένεται να ξεκινήσουν την ίδια χρονική περίοδο. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής γίνονταν μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.gr με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του αιτούντα.

Φορέας υλοποίησης, παρακολούθησης και διαχείρισης των προγραμμάτων ορίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ).

Ποιοι οι δικαιούχοι για τα προγράμματα ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί – ΚΔΑΠ

Κριτήρια επιλογής για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ και για το 2024 – 25 είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση, δηλαδή το εισόδημα. Παίζει ρόλο για να είναι κάποιος δικαιούχος μέσω ΕΣΠΑ η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή της κατάσταση αν είναι τρίτεκνη, πολύτεκνη ή ΑΜΕΑ. Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές. Τέλος, για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, μπορούν να πάρουν μέρος και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά με τη χρήση κωδικών TAXISNET αποκλειστικά της αιτούσας. Η πλειονότητα των στοιχείων που απαιτούνται θα αντληθούν αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων και των Φορέων/Δομών περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (www.eetaa.gr).

Τα αποτελέσματα για ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς 2023 – 2024

Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τέλος Αυγούστου. Το 2023, τα αποτελέσματα βγήκαν στις 23 Αυγούστου 2023. Μέχρι τέλος Ιουλίου 2023, ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα, έγιναν οι ενστάσεις και αργότερα ανακοινώνονται τα οριστικά αποτελέσματα. Το 2021, η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων είχε γίνει στις 31 Αυγούστου 2022.

Πηγή: newsbomb.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινωνικός Τουρισμός: Τα ΑΦΜ που κάνουν αίτηση. ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 25.000 νέες θέσεις εργασίας. 340 νέες θέσεις εργασίας σε Δήμους