Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Ανάπτυξης μπαίνουν οι προσφορές τύπου «1+1 δώρο» σε πολλά προϊόντα στα σούπερ μάρκερ που αποδεικνύονται κάθε άλλο παρά προσφορές.

Όπως έχει δηλώσει κατ΄’ επανάληψη ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας «Ναι στις προσφορές, όχι στην παραπλάνηση των καταναλωτών. Ο στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο σε όλες τις παραπλανητικές τακτικές στα ράφια προς όφελος των νοικοκυριών αλλά και του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά», όπως είπε. «Για παράδειγμα, δεν είναι τίμιο και καθαρό η μονή συσκευασία ενός προϊόντος να κοστίζει, φερ’ ειπείν 5 ευρώ και ακριβώς δίπλα η συσκευασία των δύο να φέρει ένδειξη “1+1 δώρο” και να κοστίζει οκτώ ευρώ. Αυτό είναι από τα πολλά παραδείγματα», αναφέροντας ότι ο σχεδιασμός του υπουργείο επιδιώκει καθαρές και ουσιαστικές προσφορές, όχι ψεύτικες.

Xαρακτηριστικά παραδείγματα εξαπάτησης των κατανα΄λωτών μέσω των προσφορών τύπου “1+1 δώρο” προβλήθηκαν σε σχετικό video που καταδεικνύει πώς σε πολλ΄ές περιπτώσεις το “1+1 δώρο” που φαντάζει δελεαστικό και επωφελές για την τσέπη του καταναλωτή εντούτοις πρόκειται για τρικ.

Ως επί το πλείστον οι προσφορές αυτές εστιάζονται σε

  •  Απορρυπαντικά ρούχων
  • Καθαριστικά σπιτιού / μπάνιου
  • Χαρτικά (χαρτί υγείας / κουζίνας)
  • Προϊόντα προσωπικής υγιεινής (υγρά μαντηλάκια)
  • Προϊόντα περιποίησης σώματος / μαλλιών/ προσώπου (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, κρεμοσάπουνα, στοματικό διάλυμα)

Αποσμητικό γυναίκειο roll on 50 ml Χωρίς προσφορά 5,80€ Με προσφορά “1+1” : 5,80€

Αφρόλουτρο (Argan Oil 750ml) (White musk 750ml) : 5,47€ / τεμ. 5,47€ (προσφορά “1+1”)

Πουράκια σοκολατένια 1 συσκευασία (mini 115 γρ.): 1,50€ Ακριβώς δίπλα Προσφορά ως 2πλή (2 mini * 115 γρ.): 2,97€


Σύμφωνα με το υπουργείο γίνονται συζητήσεις με το σύνολο της αγοράς ώστε να προσδιοριστεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα και «θα καθαρίσουν αυτά τα καρτελάκια προσφορών που πολλές φορές με τον τρόπο που υλοποιούνται μπερδεύουν τον καταναλωτή και μπορεί να υποκρύπτουν και παραπλανητικές εκπτώσεις και να έχουμε μόνιμα καθαρές χαμηλές τιμές στα ράφια για όλα τα προϊόντα» ανέφερε ο κος Σκρέκας.

Πηγή: dnews.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα θέρμανσης: Οι πρώτες ημερομηνίες πληρωμών. Τριετίες: Ποιοι μισθοί αυξάνονται. Αιτήσεις για 328 προσλήψεις στο Δημόσιο. 112 νέες αγγελίες εργασίας