Το να καθιερώσεις την Παρασκευή ως αργία για τους εργαζομένους της εταιρείας σου δεν είναι κάτι νέο. Οι δισεκατομμυριούχοι Κάρλος Σλιμ και Λάρι Πέιτζ έχουν ταχθεί δημοσίως υπέρ της μικρότερης εργάσιμης εβδομάδας ήδη από το 2014, αλλά η ιδέα δεν έχει παγιωθεί ακόμα.

Πολλές εταιρείες δίνουν έμφαση στις παροχές τους προς τους εργαζομένους, από τραπέζια του πινγκ πονγκ στον χώρο εργασίας μέχρι επιδότηση συνδρομής σε γυμναστήριο. Και ακούμε συχνά επιχειρηματικούς ηγέτες να μιλάνε για το πόσο πολύ ενδιαφέρονται να προσφέρουν ισορροπία προσωπικής ζωής – εργασίας στο προσωπικό τους. Μπορεί όμως ένα δωρεάν γυμναστήριο να προωθήσει πραγματικά αυτή την ισορροπία;

Η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές οι παροχές που τόσο πολύ είναι στη μόδα δεν κάνουν κάτι για να επιλύσουν το πρόβλημα της εξισορρόπησης προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, παρά μόνο δημιουργούν προσδοκίες και ξοδεύουν εταιρικό χρήμα. Διότι η πραγματική ισορροπία έρχεται με τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο, και ελάχιστοι εργοδότες τον παρέχουν.

Η WWF προσφέρει στους εργαζομένους της άδεια κάθε δεύτερη Παρασκευή, και το ίδιο κάνουμε κι εμείς. Την πρακτική αυτή την αποκαλούμε «Μήνας 18 εργάσιμων ημερών» και πιστεύουμε ειλικρινά ότι είναι το κλειδί για ένα πιο παραγωγικό εργατικό δυναμικό.

Οι άνθρωποι αποδίδουν καλύτερα όταν δεν είναι αναγκασμένοι να περιορίζονται στις ώρες γραφείου. Παραμένουν εστιασμένοι κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας και επιστρέφουν από ένα πιο μεγάλο Σαββατοκύριακο νοιώθοντας πιο φρέσκοι. Κάπως έτσι, καταλήγουν να είναι πιο παραγωγικοί και, εν τέλει, πιο χαρούμενοι.

Η εταιρεία μόνο να κερδίσει έχει από ένα τέτοιο σύστημα, μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, προσφέροντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να προσελκύσετε παραγωγικούς και έμπειρους υποψηφίους. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι υποψήφιοι είναι που δίνουν ιδιαίτερη αξία στον ελεύθερο χρόνο τους, περισσότερο απ’ ό,τι ο μέσος εργαζόμενος, ιδιαίτερα αν έχουν προχωρήσει κιόλας στην καριέρα τους. Έχουν σύντροφο, οικογένεια, και σπίτι, που σημαίνει περισσότερες ευθύνες και μια επιθυμία για ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ζωής. Προσφέροντας ένα ευέλικτο ωράριο με περισσότερο χρόνο, δημιουργείτε έναν μαγνήτη για τα άτομα αυτά, τα οποία στη συνέχεια θα ενισχύσουν την εταιρική σας κουλτούρα. Παράλληλα, θα σας γλιτώσουν κι από περιττά έξοδα πρόσληψης και εκπαίδευσης, καθώς συνήθως αυτά τα άτομα αντιλαμβάνονται ευκολότερα και γρηγορότερα τις απαιτήσεις της νέας τους δουλειάς, ενώ θα είναι και ικανοποιημένα με τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο που τους εξασφαλίζετε, παραμένοντας έτσι μακροπρόθεσμα στο δυναμικό της εταιρείας.

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook για να μη χάνετε καμία ευκαιρία εργασίας. Κλικάρετε ΕΔΩ

πηγή

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ:

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης αγγελιών (Neuvoo)


Κλίκαρε για θέσεις εργασίας στην περιοχή σου
ΑΤΤΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΗΠΕΙΡΟΣΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΣΤΕΡΕΑ-ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΗΤΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ –ΚΕΡΚΥΡΑ –ΙΟΝΙΟ –ΚΥΚΛΑΔΕΣ –ΡΟΔΟΣ –ΑΙΓΑΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε άρθρα σχετικά με:
ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ