Δείτε επίσης: Κοινωφελής εργασία για 36.500 θέσεις: Ποιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. ΑΣΕΠ: 13 προκηρύξεις για προσλήψεις στο Δημόσιο

Με κάθε μέσο και ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, οι Έλληνες πολίτες διακηρύσσουν την συμφωνία τους με την αλλαγή της παθητικής μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθούσε ως τώρα η ελληνική πολιτεία – Απογοήτευση στην κοινή γνώμη από την ισορροπιστική στάση των Βρυξελλών και τη «φιλότουρκη» σιωπή του Βερολίνου. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Ευρύτατη απήχηση στην ελληνική κοινωνία βρίσκει η σθεναρή στάση της κυβέρνησης και η αποφασιστικότητα με την οποία ο κρατικός μηχανισμός αντιδρά στην ασύμμετρη απειλή που εξαπέλυσε το καθεστώς Ερντογάν εναντίον της Ελλάδος με τη διοχέτευση στα ελληνοτουρκικά σύνορα χιλιάδων μεταναστών.

Τα μηνύματα που φθάνουν από κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, όπως και από την Ομογένεια, μαρτυρούν τη δημιουργία στην ελληνική κοινωνία ενός χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον κατά τα τελευταία χρόνια, κλίματος πανεθνικής λαϊκής συσπείρωσης γύρω από την απόφαση της κυβέρνησης να φυλαχθούν πάση θυσία και με αποτελεσματικότητα τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Ο τερματισμός της ανοχής, η οποία επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια και είχε μετατρέψει την Ελλάδα σε «ξέφραγο αμπέλι», προκάλεσε πρωτοφανή κύματα μεγάλης λαϊκής συμπαράστασης προς τις δυνάμεις της Πολιτείας –τον Στρατό, την Αστυνομία και το Λιμενικό- που ανέλαβαν το δύσκολο έργο να αποκρούσουν τους εκβιαστικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας και να «σφραγίσουν» τα ελληνικά σύνορα που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης.

Με κάθε μέσο και ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, οι Έλληνες πολίτες διακηρύσσουν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, την απόλυτη συμφωνία τους με την αλλαγή της παθητικής μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθούσε ως τώρα η Ελληνική Πολιτεία. Σαφή δείγματα αυτής της διάθεσης της κοινής γνώμης καταγράφονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις «κυλιόμενες» μετρήσεις που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα.

Επίσης οι παρεμβάσεις στα μέσα ενημέρωσης και οι αναρτήσεις και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης όχι μόνον υιοθετεί τα κυβερνητικά μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων και τη διεθνοποίηση του προβλήματος, αλλά εκφράζει ενθουσιασμό για τη νέα πολιτική που έχει χαράξει η κυβέρνηση, αντιδρώντας στη πρόκληση του της Άγκυρας μετά την κατάρρευση των υπερφίαλων επεκτατικών σχεδίων του Ερντογάν.

Χαρακτηριστική είναι, εξάλλου, και η κινητοποίηση των κατοίκων του Έβρου, οι οποίοι διαδηλώνουν με όλους τους τρόπους την ευγνωμοσύνη τους προς τους ένστολους που έχουν παραταχθεί στη μεθόριο για να προασπίσουν την απειλούμενη εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας από ομάδες που φθάνουν στα σύνορα με τη χορηγία της τουρκικής κυβέρνησης.

Μαζί με την οργή τους για τα παιχνίδια του αδίστακτου Ερντογάν, ο οποίος απειλεί και εκβιάζει απροκάλυπτα την Ελλάδα και την Ευρώπη, χωρίς να διστάσει να «εργαλειοποιήσει» μετανάστες και πρόσφυγες που στην πλειονότητά τους είναι ομόθρησκοί του, οι πολίτες δεν κρύβουν και την απογοήτευσή τους για τη στάση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και δείχνει να βολεύεται με τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια «ανοιχτή μεταναστευτική φυλακή».

Η αμήχανη ισορροπία την οποία προσπαθούν να τηρήσουν οι Βρυξέλλες και πολύ περισσότερο η – «προκλητικά φιλότουρκη», όπως χαρακτηρίζεται- σιωπή του Βερολίνου έχει προκαλέσει την αγανάκτηση μεγάλης μερίδας των πολιτών οι οποίοι προτρέπουν την κυβέρνηση να συνεχίσει τους επιθετικούς διπλωματικούς χειρισμούς που έχει ξεκινήσει, χωρίς να διστάσει να καταγγείλει τους συμμάχους και εταίρους που παραβιάζουν τους κανόνες της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς χάριν μικρο-εθνικών συμφεροντολογικών υπολογισμών.(πηγή)ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ
Δείτε επίσης: Κοινωφελής εργασία για 36.500 θέσεις: Ποιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. ΑΣΕΠ: 13 προκηρύξεις για προσλήψεις στο Δημόσιο