Δείτε επίσης: 3.338 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Δεκάδες θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα

Χωρίς αλλαγές για τις μετακινήσεις εκτός νομού είναι και η νέα απόφαση για τα μέτρα που ισχύει έως και τις 19 Απριλίου. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 4 για τις υπερτοπικές μετακινήσεις επιτρέπεται η μετακίνηση για έξι λόγους:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή ειδικώς α) στην περίπτωση της Αττικής, εκτός των ορίων της Περιφέρειας και β) στην περίπτωση των υπολοίπων περιοχών που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, εκτός των ορίου του Δήμου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο:

α) από και προς την εργασία,

β) για λόγους υγείας,

γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,

δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών  ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιστ) της παρ. 2 του άρθρου 3 ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου/εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων, σύμφωνα με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 3,

στ) για μια μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό. Η περ. (ιε) της παρ. 2 του άρθρου 3 εφαρμόζεται αναλόγως. Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται οι παρ. 3 και 5 του άρθρου 3.

Για το Πάσχα οι όποιες αποφάσεις

Την ίδια ώρα για το Πάσχα μετακινούνται οι όποιες αποφάσεις για άρση της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού. Η κυβέρνηση θέλει πολύ να ανοίξει τις μετακινήσεις για να δείξει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι εδώ και προετοιμάζει το έδαφος, ανεξάρτητα από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Γι’ αυτό βάζει μπροστά τη νέα «μόδα», τα λεγόμενα self test, την αξιοπιστία των οποίων αμφισβητούν πολλοί ειδικοί. Με βάση το συγκεκριμένο σχέδιο «αν έχει αρνητικό self test, θα μπορείς να κάνεις ‘Πάσχα στο χωριό’». Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, παρήγγειλε, ακόμα 10 εκατομμύρια self-tests. Στην παραγγελία υπάρχει ο όρος να παραδοθούν εντός δέκα ημερών, δηλαδή να είναι έτοιμα προς διάθεση από τα φαρμακεία στις 23-24 Απριλίου. Με λίγα λόγια να μπορούν να τα προμηθευτούν οι πολίτες δύο ημέρες πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα.

Επιπλέον, μία ακόμη προϋπόθεση που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι οι μετακινήσεις να επιτραπούν, μόνο από νομό σε νομό του ίδιου επιδημιολογικού επιπέδου, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

Το πρόβλημα με τους εμβολιασμούς

Εύκολος να ελεγχθεί είναι ο εμβολιασμός, ωστόσο αφενός κανείς δεν διασφαλίζει ότι με αυτό τον τρόπο δεν μεταδίδεται ο ιός και αφετέρου, καθώς το ποσοστό των ηλικιωμένων που έχουν εμβολιαστεί είναι πολύ μικρό (το πολύ 35 με 40% λένε οι γνωρίζοντες, μιας και το υπουργείο Υγείας δεν δίνει σχετικά στοιχεία), υπάρχει κίνδυνος να γίνει μεγάλη διασπορά του ιού στους παππούδες και τις γιαγιάδες, με τραγικές συνέπειες στον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις για το Πάσχα, ωστόσο είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία. «Έχουμε στην διάθεσή μας όπλα όπως ο εμβολιασμός και τα self test», είπε χαρακτηριστικά.

Παγώνη: Μια εβδομάδα πριν θα αποφασιστεί τι θα γίνει το Πάσχα

Μιλώντας στο MEGA και ερωτηθείσα με το αν τα self tests είναι το «όπλο» που θα επιτρέψει Πάσχα στο χωριό, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σημείωσε: «Είναι ένας παράγοντας που θα βοηθήσει αφού αξιολογήσουμε τις παραμέτρους, δηλαδή πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί, τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ακόμα αυξάνεται γιατί μπορεί να φτάσουν μέχρι και 1000. Την τελευταία βδομάδα θα αποφασίσουμε τι πρέπει να γίνει για τη μετακίνηση στα χωριά».

«Πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί από τώρα δεν μπορούμε να το πούμε και πάρα πολύ προσεκτικοί για ένα λόγο όλοι γνωρίζετε ότι όταν πάμε στα χωριά μας δεν καθόμαστε στο σπίτι μας, ούτε συγκεντρώνονται δύο οικογένειες ψήνουν τα αρνιά όλοι μαζί και είναι πάνω από 30 άτομα», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.

Πηγή: aftodioikisi.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: 3.338 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Δεκάδες θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα