Μέσα στο 2015 θα εκδοθούν οι δύο προκηρύξεις για κατάταξη των επιλαχόντων διαγωνισμών Α/Ξ και Υ/Ξ έτους 2014 καθώς και του διαγωνισμού κατάταξης Λιμενοφυλάκων, από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Παράλληλα προωθούνται και Προεδρικά Διατάγματα για τις μεταθέσεις και τα οδοιπορικά των Λιμενικών.

Limeniko_Soma

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού με τον Υπουργό κ. Θοδωρή Δρίτσα όπου και συζητήθηκαν θέματα όπως οι μεταθέσεις, προσλήψεις, επιχειρησιακά μέσα, ΤΑΛΣ, Επικουρική Ακτοφυλακή, ΠΔ περί Μεταθέσεων και νέο πολυνομοσχέδιο‏

Για τις μεταθέσεις, επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση του Υπουργού για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας περί της υπαγωγής των 283 περίπου μετατιθέμενων στην ευεργετική διάταξη περί 24μηνου (Ν. 4310/2014 αρ. 56), καθώς της δυνατότητας επιλογής των 830 μετατιθέμενων προς θετική κατεύθυνση.

Για το μεγάλο ποσοστό των ακινητοποιημένων επιχειρησιακών μέσων, πλωτών και εναερίων, ο Υπουργός αναγνωρίζοντας το χρονίζον πρόβλημα, δεσμεύθηκε για την επανεξέταση του όλου πλαισίου στην κατεύθυνση των προτάσεών μας (διαδικασίες, χρηματοδότηση, στελέχωση των επισκευαστικών βάσεων κλπ).

Για το ΤΑΛΣ και σε ότι αφορά πρότασή των Λιμενικών περί διατήρησης του status του Ταμείου που αποτελεί τον “κουμπαρά” των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την εξεύρεση δίκαιης λύσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση των Λιμενικών για την πραγματοποίηση σύσκεψης, που ήδη προγραμματίστηκε για την προσεχή Παρασκευή 23-10-2015, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κατρούγκαλου.

Για την ενεργοποίηση του νόμου περί Επικουρικής Ακτοφυλακής, ο Υπουργός μας δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος στη λογική της Επικουρικής Ακτοφυλακής, όμως πρέπει να επανεξεταστούν κάποιες πτυχές των ρυθμίσεων του νόμου.

Επίσης ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή συγκρότησης επιτροπής και με τη συμμετοχή των Λιμενικών, για την επεξεργασία και προώθηση προεδρικού διατάγματος περί μεταθέσεων, η οποία σε καθορισμένο, σύντομο χρόνο θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εργασιών της. Περαιτέρω θα ακολουθήσουν τα προεδρικά διατάγματα περί οδοιπορικών εξόδων, κρίσεων και προαγωγών, κατόπιν βεβαίως και της αναγκαίας διαβούλευσης.

Τέλος, σε ότι αφορά στην προώθηση γενικότερων θεμάτων επανέλαβε ότι αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για τη σύνταξη και προώθηση πολυνομοσχεδίου στο οποίο θα συμπεριληφθεί η πλειονότητα των αιτημάτων τους

ΠΗΓΗ

[quote]Δείτε ανοιχτές θέσεις εργασίας ΕΔΩ[/quote]