Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί από σήμερα στο δήμο Θερμαϊκού, όπου 21 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από την Περαία, τη Μηχανιώνα και την Επανομή, προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους δημότες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης και δεν έχουν δυνατότητες πρόσβασης σε στοιχειώδεις ιατρικές υπηρεσίες.

Δικαιούχοι των υπηρεσιών του Κοινωνικού Ιατρείου του δήμου Θερμαϊκού είναι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δικαιούχοι ΤΈΒΑ). Πρόκειται για περισσότερους από 1.000 πολίτες στο δήμο Θερμαϊκού, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα με μια απλή διαδικασία, να έχουν δωρεάν πρόσβαση για εξετάσεις σε γιατρούς μιας σειράς ειδικοτήτων (ενδεικτικά: οφθαλμιάτρου, παιδιάτρου, παθολόγου, καρδιολόγου,χειρουργού, οικογενειακού ιατρού κ.λπ).

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού (Δευκαλίωνος 23, Περαία), με το εκκαθαριστικό και την ταυτότητά τους. Αμέσως μετά την έγκριση του αιτήματός τους για εξέταση από ιατρό, εφόσον το δικαιούνται, η υπηρεσία θα κλείνει το ραντεβού και θα χορηγεί παραπεμπτικό στους δικαιούχους, με το οποίο θα γίνονται δεκτοί και θα εξετάζονται δωρεάν από τους συμβεβλημένους γιατρούς.

«Το Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια από τις δράσεις που έχουμε αναλάβει ως διοίκηση του δήμου για να προσφέρουμε δωρεάν εξετάσεις σε περισσότερους των χιλίων συμπολιτών μας. Από σήμερα οι δικαιούχοι της επισιτιστικής βοήθειας μπορούν να κλείνουν ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις με συμβεβλημένους γιατρούς, ενώ πολύ σύντομα θα αρχίσει και το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας. Σε συνδυασμό και με τα συσσίτια που οργανώνουμε, δημιουργούμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στο δήμο Θερμαϊκού για όλους τους συντοπίτες μας που αντιμετωπίζουν το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω, εκτός από τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, και τους 21 γιατρούς, που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, δείχνοντας την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους στο κοινωνικό σύνολο» τονίζει ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2392330003.