Οι μισοί εργαζόμενοι καταβάλλουν ελάχιστη προσπάθεια στη δουλειά τους, γεγονός που έχει ονομαστεί «σιωπηλή παραίτηση».

Οι δυσαρεστημένοι εργαζόμενοι κόστισαν στις αμερικανικές εταιρείες περίπου 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένη παραγωγικότητα για το 2023 σύμφωνα με έρευνα της Gallup η οποία αποτιμά τη δυσαρέσκεια στο χώρο εργασίας.

Αυτό το εντυπωσιακό νούμερο προέρχεται από το γεγονός ότι περισσότεροι Αμερικανοί αισθάνονται αποστασιοποιημένοι από τους εργοδότες τους μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Η διαταραχή των τελευταίων ετών μείωσε την ικανοποίηση στον εργασιακό χώρο, με περισσότερους εργαζόμενους να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν σαφώς τι αναμένεται από αυτούς, ένα σύμπτωμα που μειώνει τη δέσμευση τους στην επιχείρηση.

Το διακύβευμα είναι υψηλό για τις εταιρείες, διότι ένα αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό αυξάνει την παραγωγικότητα και αυτό συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων και των κερδών. Η καλύτερη σύνδεση με το προσωπικό αυξάνει επίσης τη διατήρηση των εργαζομένων, υπογραμμίζει το Bloomberg.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΥΠΑ: Έρχεται επίδομα 1.250€. Τουρισμός για όλους: Ποιοι θα πάνε δωρεάν διακοπές. ΑΣΕΠ: 908 νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Τι μέτρα πρέπει να λάβουν οι επιχειρήσεις

Το να έχει κανείς εργαζόμενους με κίνητρα συνδέεται με «πολλά διαφορετικά αποτελέσματα που είναι σημαντικά για τους οργανισμούς», δήλωσε ο Τζιμ Χάρτερ, επικεφαλής επιστήμονας για την πρακτική της Gallup στον εργασιακό χώρο.