Πάνω από 400 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότερες γυναίκες, πέρασαν τους τελευταίους δέκα μήνες το “κατώφλι” του Γραφείου Εργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ προκειμένου να ενημερωθούν ή να ζητήσουν συμβουλές που αφορούν θέματα εργασίας.

 

Πρόκειται είτε για ανέργους που αναζητούν θέσεις εργασίας είτε για εργαζόμενους από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης που επιθυμούν πληροφορίες για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, στους οποίους παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες και συμβουλές που σχετίζονται με κοινωνική ασφάλιση, εργασιακές σχέσεις και απασχόληση.

“Είναι θετικά τα αποτελέσματα του Γραφείου Εργασίας που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ. Η Θεσσαλονίκη είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία και μία από τις δράσεις του Δήμου ήταν να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα “Δικτύωση για την απασχόληση στην τοπική κοινωνία” που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο.

Βάσει στοιχείων από το Γραφείο Εργασίας, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τον περασμένο Φεβρουάριο στο ισόγειο του δημαρχείου, οι περισσότεροι είναι νέοι έως 30 ετών, ακολουθούν οι ηλικιακές κατηγορίες 30 – 40 ετών, 40 – 55 ετών, ενώ απευθύνονται λιγότερο οι άνω των 55 χρόνων και λιγότερο για θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη, “στόχος δεν είναι να υποκαταστήσουμε τον ΟΑΕΔ, αλλά να βάλουμε ένα λιθαράκι με όποιους τρόπους μπορούμε στην αντιμετώπιση της ανεργίας”.