Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Έως 24.000 ευρώ σε ανέργους για να ανοίξουν επιχείρηση. 15.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ: Tα κριτήρια και η μοριοδότηση

Ο επόμενος μήνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος, με τους επιστήμονες να περιμένουν… έκρηξη του κορωνοϊού και να έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζουν το έδαφος για επέκταση και αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, ακόμα και σαν αυτά που είχαμε τον περασμένο Μάρτιο. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι πιθανώς και σήμερα να υπάρξουν ανακοινώσεις για lockdown τύπου Μαρτίου στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η δυτική Αττική και η δυτική Μακεδονία (Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πέλλα, Ροδόπη, Λάρισα και Γρεβενά οι υπόλοιπες).

Χαρακτήρισε «σοβαρό» το πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων και πρόσθεσε: «Αν έχουμε στην Αθήνα ό,τι στη Θεσσαλονίκη, φαντάζεστε τι θα γίνει, γι’αυτό και πρέπει να λάβουμε μέτρα στις συγκεκριμένες περιοχές. Το πρόβλημα είναι σοβαρό, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να χρονίζει».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής, δεν ξεχώρισε τις περιοχές, αλλά μίλησε γενικά για lockdown τύπου Μαρτίου: «Μπαίνουμε σε έναν δύσκολο μήνα. Μπορεί να έχουμε το εμβόλιο που σίγουρα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας, όμως τον Ιανουάριο περιμένουμε μεγαλύτερη έκρηξη του ιού, με αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος. Δεν αποκλείεται να είναι χειρότερο από ό,τι βιώσαμε τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό και η Ευρώπη προετοιμάζεται ώστε να προλάβει τα χειρότερα. Έχει να κάνει και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τον συγχρωτισμό τις ημέρες των εορτών. Έτσι, ενδέχεται παράταση του υπάρχοντος lockdown και τον Ιανουάριο ή ακόμα σκληρότερο, τύπου Μαρτίου».

Για τη Δυτική Αττική τόνισε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα συντείνουν προς την επιβολή σκληρότερων μέτρων ώστε «να προλάβουμε αυτό που συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα που είδαμε από νομό σε νομό να επεκτείνεται η επιδημία πολύ γρήγορα. Κι εκεί υπήρχαν κάποιες αποστάσεις, ενώ εδώ δεν υπάρχουν πραγματικά όρια από δήμο σε δήμο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσάκρη η αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές αποδίδεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά εργοστάσια και εργάτες που μετακινούνται μαζί καθιστώντας δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα.

Πηγή: newsbreak.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Έως 24.000 ευρώ σε ανέργους για να ανοίξουν επιχείρηση. 15.000 προσλήψεις ΕΠΟΠ: Tα κριτήρια και η μοριοδότηση