Δείπνο πέντε πιάτων με μενού και συνταγές από την κουζίνα της Θεσσαλονίκης ετοιμάζει ο ελληνικής καταγωγής σεφ και δημιουργός του www.kalofagas.ca, Peter Minakis, στους κατοίκους του Τορόντο του Καναδά, με στόχο να τους «ταξιδέψει» μέσα από τις γεύσεις και τις μυρωδιές.
Συγκεκριμένα, ο Peter Minakis, με καταγωγή από το Αμύνταιο Φλώρινας, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Τορόντο, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, διοργανώνει δείπνο με μενού που εμπνεύστηκε αποκλειστικά από τη Θεσσαλονίκη και την πολυπολιτισμική γαστρονομική της κουλτούρα.
Ο Peter Minakis δημιούργησε ένα μενού με άρωμα Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας και στόχος του είναι οι μυρωδιές και οι γεύσεις να ταξιδέψουν τους καλεσμένους του νοερά στο Καπάνι, τις ταβέρνες και τους δρόμους της όμορφης Θεσσαλονίκης.
Το μενού
Ενδεικτικά, το μενού περιλαμβάνει βομβίδια, μπουγιουρντί, κουλούρι Θεσσαλονίκης, χοιρινό κρασάτο με ελιές Χαλκιδικής, τραχανά με μανιτάρια και κεφαλογραβιέρα και βέβαια τα διάσημα τρίγωνα Πανοράματος.
Για συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ