Από την Τρίτη 2 Αυγούστου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 και οι ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών. Ανοίγει η πλατφόρμα και για όσους έχουν στην ιδιοκτησία τους μοτοποδήλατο η μοτοσυκλέτα και το ΑΦΜ τους λήγει σε 1,2 και 3.
Δικαιούχοι της επιδότησης καυσίμων είναι ιδιοκτήτες Ι.Χ, φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), οι οποίοι είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος. Προϋπόθεση να καλύπτουν τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τη δήλωση για το φορολογικό έτος 2021.
Για όσους δεν έχουν υποβάλει ακόμα φορολογική δήλωση το περιθώριο για να υποβάλουν αίτηση αφού πρώτα ολοκληρώσουν την υποβολή φορολογικής δήλωσης λήγει την 1η Σεπτεμβρίου
Τα εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων είναι:
Άγαμος → 30.000 ευρώ
Ζευγάρι → 33.000 ευρώ
Ζευγάρι + ένα προστατευόμενο μέλος → 36.000 ευρώ
Ζευγάρι + δύο προστατευόμενα μέλη → 39.000 ευρώ
Ζευγάρι + τρία προστατευόμενα μέλη → 42.000 ευρώ
Ζευγάρι + τέσσερα προστατευόμενα μέλη → 45.000 ευρώ
Το ύψος της επιδότησης του Fuel Pass 2 διαμορφώνεται:
– Για την ηπειρωτική χώρα το επίδομα αυξάνεται από τα 45 στα 80 ευρώ για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα, ενώ στα 65 ευρώ θα είναι το επίδομα για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Για τις μοτοσικλέτες η επιδότηση διαμορφώνεται από τα 35 στα 60 ευρώ για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα και στα 45 ευρώ για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
– Για τα νησιά η επιδότηση για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα το ποσό θα φτάσει τα 100 ευρώ και στα 85 ευρώ για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στα 70 ευρώ θα φτάσει η επιδότηση για τα μηχανάκια για όσους επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα και στα 55 για όσους επιλέξουν κατάθεση στην τράπεζα, αντί των 40 ευρώ που ήταν την προηγούμενη φορά.
Η επιδότηση θα πιστωθεί με τη μορφή ψηφιακής κάρτας στο κινητό τηλέφωνο των ιδιοκτητών η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης. Και αυτή τη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα το ποσό να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό.
Η αίτηση στην πλατφόρμα του Gov.gr γίνεται :
-Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα
-Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet
-Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.
-Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.
-Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:
α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και
β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.
Πηγή: dikaiologitika.gr — ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ