Καριέρα αλλά και μωρό υποστηρίζουν οι επιχειρήσεις στην Κίνα και γι’αυτό προσφέρουν μπόνους σε εργαζόμενους προκειμένου να αποκτήσουν παιδί.

Δράση κατά της υπογεννητικότητας αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις στην Νότια Κορέα, καθώς προσφέρουν μπόνους 75.000 δολαρίων σε γυναίκες αλλά και άντρες εργαζόμενους προκειμένου να τεκνοποιήσουν.

Το ποσό αυτό κατανέμεται ανά παιδί, και έτσι όσοι αποφασίσουν να κάνουν περισσότερα από ένα παιδί τότε θα επωφεληθούν με έξτρα 75.000 δολάρια στην τσέπη τους.

Σύμφωνα με το Bussiness Insider, πρόσφατα η κατασκευαστική εταιρία Booyoung Group, ανακοίνωσε ότι δίνει μπόνους 75.000 δολαρίων ανά παιδί σε υπαλλήλους που αποφασίζουν να γίνουν γονείς.

Στην ίδια λογική και η Ssangbangwool,  μια εταιρεία εσωρούχων, η οποία θα παρέχει στους εργαζόμενους 22.400 δολάρια για το πρώτο παιδί, 22.400 δολάρια για το δεύτερο παιδί και 30.000 δολάρια για το τρίτο παιδί τους.

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει σοβαρή δημοσιονομική πρόκληση καθώς η κυβέρνηση αναγκάζεται να υποστηρίξει τον ταχέως γηράσκοντα πληθυσμό της.

Ακόμη ένα ενδεικτικό στοιχείο του προβλήματος αποτελεί το γεγονός ότι ο μέσος αριθμός των παιδιών που αποκτά μία γυναίκα στην Νότια Κορέα μειώθηκε από 0.87 το 2022 σε 0.72 το 2023.

Πηγή: dnews.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΠΕΚΑ: 400 έως 1.500€ χωρίς αίτηση. Κλειστές τράπεζες αύριο και Δευτέρα. Υπάλληλοι LIDL χωρίς εργασιακή εμπειρία. ΔΥΠΑ: Επιχορήγηση ανέργων 12.264€