ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 1.528 προσλήψεις. Φθηνά στεγαστικά δάνεια: Ξεκινούν οι αιτήσεις. Θέσεις σε ΔΕΗ, ACS COURIER, ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Attica, Τερκενλής κ.α.

Σε νέες ποινικές διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων φαίνεται να είναι έτοιμες να προχωρήσουν αρμόδιες Αρχές για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών. Και ενώ ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας παραμένει προφυλακισμένος μετά την απολογία του, οι έρευνες στρέφονται γύρω από τρία πρόσωπα τα οποία είναι υπηρεσιακά πάνω από τον σταθμάρχη και οι επόμενες κινήσεις της δικαιοσύνης είναι θέμα ωρών.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης εξέτασε ως μάρτυρες σταθμάρχες που υπηρετούν στη Λάρισα και άλλους εργαζόμενους του ΟΣΕ, ενώ αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι πραγματογνωμοσύνες που ήδη έχουν διαταχθεί από εισαγγελικής πλευράς και διενεργούνται ήδη για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Την ίδια ώρα, στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκονται τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη, με τις δικαστικές αρχές να ερευνούν την υπόθεση αναζητώντας τι πραγματικά συνέβη και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, oι δύο εξειδικευμένοι επιστήμονες συνέταξαν και παρέδωσαν πόρισμα στις ανακριτικές αρχές, αφού ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή.

Τα πολυσέλιδα πορίσματα είναι πλέον στην κατοχή των ανακριτικών αρχών και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περιέχουν κρίσιμα στοιχεία που «φωτίζουν» τα αίτια του δυστυχήματος και τις ευθύνες αυτών που σε πρώτη φάση το προκάλεσαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ακόμη και εντός της ημέρας θα ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις.

Μέχρι στιγμής, η διαδικασία έχει προχωρήσει για την απόδοση ποινικών ευθυνών, σε αυτήν τη φάση, στον επιθεωρητή που τοποθέτησε τον προφυλακισθέντα σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, ενώ στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται και πρόσωπα που εμπλέκονται στην τραγωδία στα Τέμπη, όπως στον σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας που όφειλε να είναι στο πόστο του ως τις 11 και έφυγε νωρίτερα. Το περιβάλλον του προηγούμενου σταθμάρχη επιμένει πάντως ότι έφυγε κανονικά στην ώρα του.

Πηγή: e-dimosio.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 1.528 προσλήψεις. Φθηνά στεγαστικά δάνεια: Ξεκινούν οι αιτήσεις. Θέσεις σε ΔΕΗ, ACS COURIER, ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Attica, Τερκενλής κ.α.