Δείτε επίσης: Τουρισμός για Όλους: Πώς θα πάρετε την ψηφιακή κάρτα των 150€. 800 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις. Θέσεις για εργάτες, γραμματείς κ.α.

Μιλώντας για την ευλογιά των πιθήκων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΥ αποκάλυψε την Τετάρτη πως θα υπάρξουν άμεσα διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων.

Όπως διευκρίνισε – μιλώντας στην ΕΡΤ – αυτή την ώρα «προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως προέκυψε».

«Γνωρίζουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο σε στενή δερματική επαφή. Είναι σημαντικό αυτά τα κρούσματα να εντοπιστούν, καθώς επίσης και να παρακολουθούνται οι στενές επαφές των ασθενών».

Οι χώρες, παράλληλα, πρέπει να κάνουν επιτήρηση, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης.

«Γνωρίζουμε ότι το είδος αυτών των ιών είναι πολύ σταθεροί και από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι δεν είχαμε θανάτους και η πλειονότητα των ασθενών είχαν συμπτώματα όπως εξανθήματα, κοκκινίλες που μετά από λίγο φεύγουν από μόνα τους».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση έρευνας και ανάπτυξης για να προσδιορίσει τις προτεραιότητες για την εξεύρεση διαγνωστικών τεστ, εμβολίων και θεραπείας για την ευλογιά των πιθήκων.

«Εξαιρετικά υψηλά τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας φέτος»

Σε ό,τι αφορά την οξεία ηπατίτιδα, ο Τάρικ Γιασάρεβιτς δήλωσε πως «είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτά τα κρούσματα (της ηπατίτιδας στα παιδιά) εμφανίζονται κάθε χρόνο».

Όμως φέτος είναι εξαιρετικά υψηλά και εργαζόμαστε από κοινού με με επιστήμονες από τις πληττόμενες χώρες και με επιστήμονες από όλον τον κόσμο για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει. Από ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής αυτές τα κρούσματα είναι αρνητικά στις μολύνσης της κοινής ηπατίτιδας».

Διαπιστώσαμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις κρουσμάτων εμφανίστηκαν αδενοϊοί στα παιδιά και υπάρχουν και μολύνσεις στα παιδιά από τον SARS Covid 2. Παρατηρούμε λοιπόν ότι αυτού του είδους οι μολύνσεις οδηγούν σε κρούσματα άγνωστης ηπατίτιδας.

«Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη ότι αυτά τα κρούσματα συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα εμβόλια κατά του COVID 19», ανέφερε καταλήγοντας.

Πηγή: dikaiologitika.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Τουρισμός για Όλους: Πώς θα πάρετε την ψηφιακή κάρτα των 150€. 800 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις. Θέσεις για εργάτες, γραμματείς κ.α.