Δείτε επίσης: 2.367 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Προγράμματα του ΟΑΕΔ για 17.000 θέσεις εργασίας

Συνολικά 5.250 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο, ενώ αντίστοιχος αριθμός αναμένεται και για το Σεπτέμβριο του 2022. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Αυτό σημειώνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι οι εν λόγω διορισμοί θα προστεθούν στους 4.500 που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Ειδική Αγωγή.

Συνολικά, η κα Κεραμέως κάνει λόγο για 15.000 μόνιμους διορισμούς, «Συνολικά προβλέπονται 15.000 μόνιμοι διορισμοί: 4.500 που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, 5.250 στη Γενική Εκπαίδευση για το φετινό σχολικό έτος 2021-2022 και 5.250 για το επόμενο, 2022-2023. Πρόκειται για τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και τους πρώτους στη Γενική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια μετά από 12 χρόνια», επισημαίνει.

Παράλληλα, τονίζει: «Στόχος μας, η σταδιακή αντικατάσταση των αναπληρωτών από μόνιμους εκπαιδευτικούς, ώστε να ενισχύσουμε έτσι το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, να αναβαθμίσουμε το εκπαιδευτικό έργο και να καλύψουμε ανάγκες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς μας σταθερότητα και βάζοντας ένα τέλος στις διαρκείς, αλλεπάλληλες μετακινήσεις τους».

Τι αλλάζει στα σχολεία από το Σεπτέμβριο

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε ακόμα στις αλλαγές που αναμένονται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, «το νέο σχολικό έτος θα φέρει στο σχολείο σημαντικές καινοτομίες, αλλά και μία ευρύτερη αλλαγή φιλοσοφίας στη βάση της οποίας δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, πέρα από τη μετάδοση της γνώσης, και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, με στόχο ένα αναβαθμισμένο σχολείο πολλαπλών γνώσεων, δεξιοτήτων και προοπτικών για όλους».

«Ξεκινάμε από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας, με την καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης», σημειώνει και συνεχίζει: «Ολα τα 4χρονα της χώρας μας πλέον θα πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο και μάλιστα προβλέπεται να κάνουν και δραστηριότητες στα αγγλικά».

Επιπλέον, η κα Κεραμέως επισήμανε ότι «σημαντική αναβάθμιση αποτελούν και τα εργαστήρια δεξιοτήτων, που υλοποιήθηκαν πιλοτικά φέτος σε 218 σχολεία της χώρας και από τον Σεπτέμβριο εντάσσονται στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων της χώρας, εισάγοντας στο σχολείο θεματικές όπως ρομποτική, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή, προστασία του περιβάλλοντος, οδική ασφάλεια, σεβασμό στη διαφορετικότητα».

Επιπλέον, αυξάνονται τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ανά την Επικράτεια, ενώ ιδρύονται Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια.

Συγκεκριμένα:

«Η πρωτοβουλία αυτή, μάλιστα, διακρίθηκε με Ευρωπαϊκό Βραβείο Εκπαίδευσης από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο (Global Education Network Europe). Ταυτόχρονα, σχεδόν διπλασιάζουμε τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που φτάνουν τα 112 πανελλαδικά και πλέον προβλέπονται σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της χώρας, δίνοντας σε περισσότερους μαθητές τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις καινοτόμους αυτές δημόσιες εκπαιδευτικές δομές με στόχο τη διάχυση καλών πρακτικών σε όλα τα σχολεία μας. Παράλληλα, στο πλαίσιο συνολικής αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ιδρύουμε και Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια».

Πηγή: e-dimosio.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: 2.367 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Προγράμματα του ΟΑΕΔ για 17.000 θέσεις εργασίας