ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3.630 νέες μόνιμες προσλήψεις & με απολυτήριο λυκείου στην Πυροσβεστική. Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο επίδομα 300€. Θέσεις σε Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο

Την εμφάνισή τους στα φαρμακείο έκαναν τα τριπλά self-test, τα οποία εκτός από τον κορονοϊό και την εποχική γρίπη Α και Β, μπορούν να δίνουν αποτέλεσμα και για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Οι ειδικοί είχαν επισημάνει ήδη από τα μέσα του φθινοπώρου το φαινόμενο της τριδημίας (εποχική γρίπη, κωρονοϊός, RSV), αλλά και το ενδεχόμενο οι πολίτες να βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνύπαρξη πολλών αναπνευστικών ιών ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Νικολαϊδη, πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, τα τριπλά τεστ που έφθασαν στα φαρμακεία ανιχνεύουν την εποχική γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV, δηλαδή τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό. Οπως είπε στην ΕΡΤ, η ακρίβεια του αποτελέσματός τους φθάνει το 99%, ενώ η χρήση τους είναι πολύ απλή.

Στο πλαίσιο της αυτοδιάγνωσης μάλιστα, αναμένεται να αφιχθούν το επόμενο διάστημα και self-test για τον στρεπτόκοκκο, συμπλήρωσε ο κ. Νικολαϊδης.

Πηγή: dikaiologitika.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3.630 νέες μόνιμες προσλήψεις & με απολυτήριο λυκείου στην Πυροσβεστική. Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο επίδομα 300€. Θέσεις σε Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο