Δείτε επίσης: Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι θα πάρουν έως 900 ευρώ.
ΑΣΕΠ: 1.050 μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου
Σε λιγότερο από 50% πέφτει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση σε ό,τι αφορά μια νέα λοίμωξη. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ
Κατακόρυφη πτώση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer, πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση στην αποτροπή μιας νέας λοίμωξης (από οποιαδήποτε παραλλαγή) δείχνει νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές της Pfizer και του ιατρικού κέντρου Kaiser Permanente της Νότιας Καλιφόρνιας, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Σάρα Τάρτοφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τους New York Times και τη Guardian, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους με μέση ηλικία 45 ετών κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2020-Αυγούστου 2021, από τους οποίους το 5,4% είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό και από αυτούς το 6,6% είχαν χρειαστεί νοσηλεία.
Η μελέτη βρήκε ότι για τους πλήρως εμβολιασμένους κατά το πρώτο εξάμηνο η αποτελεσματικότητα έναντι της πιθανότητας λοίμωξης ήταν 73% και έναντι νοσηλείας 90%. Η αποτελεσματικότητα έναντι του κινδύνου νοσηλείας λόγω λοίμωξης από το στέλεχος Δέλτα, ανεξαρτήτως ηλικίας, παρέμενε στο 93% έως έξι μήνες.
Όμως η αποτελεσματικότητα έναντι της πιθανότητας λοίμωξης μειωνόταν από το 88% τον πρώτο μήνα μετά τον πλήρη εμβολιασμό, στο 47% μετά από πέντε μήνες. Ειδικότερα, έναντι της Δέλτα, η αποτελεσματικότητα έναντι της πιθανότητας λοίμωξης ήταν 93% κατά τον πρώτο μήνα μετά τη δεύτερη δόση, αλλά μειωνόταν στο 53% μετά από τέσσερις μήνες. Έναντι των άλλων στελεχών του κορονοϊού η αποτελεσματικότητα ήταν 97% τον πρώτο μήνα μετά τον πλήρη εμβολιασμό, αλλά έπεφτε στο 67% μετά από τέσσερις έως πέντε μήνες.
Πηγή: dikaiologitika.gr — ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ
Δείτε επίσης: Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι θα πάρουν έως 900 ευρώ.
ΑΣΕΠ: 1.050 μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου