Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Προεδρία της Δημοκρατίας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, καλεί γυναίκες άνω των 35 ετών για δωρεάν προληπτικό έλεγχο την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στον αύλειο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες τής χώρας μας, με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να αγγίζει τις 7.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Για ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε στο 2107283339 Τρίτη έως Παρασκευή, μεταξύ 09.00 και 16.00, και τη Δευτέρα 23/10 από τις 09.00 μέχρι τις 12.00 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: dnews.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΣΕΠ: Νέες μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο γυμνασίου στο δημόσιο. Νέες θέσεις εργασίας σε δήμους και αστυνομία. 180 νέες αγγελίες εργασίας