Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Δείτε όλα τα επιδόματα που δικαιούστε και δεν το ξέρετε. Πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους με μισθό έως 699 ευρώ

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για τις τιμές των PCR και rapid test σε 23 χώρες της ΕΕ και στην Τουρκία, σε 15 από τις 24 χώρες, τα πιο έγκυρα τεστ, δηλαδή, τα PCR συνταγογραφούνται και δίνονται δωρεάν στους πολίτες
Το πλαφόν που τίθεται σε ισχύ για τα PCR (μοριακά) όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης ορίστηκε στα 47 ευρώ για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το οποίο αναδημοσίευσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στο λογαριασμό του, η τιμή του μοριακού τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο κυμαίνεται μεταξύ 70 και 100 ευρώ.

«Στα ύψη είναι οι τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο με την τιμή των μοριακών τεστ να κυμαίνεται μεταξύ 70 και 100 ευρώ, αλλά και στην Ιταλία, όπου μπορεί κάλλιστα να βρει κανείς (σ.σ. αν ψάξει καλά) τεστ με 60 ευρώ, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις η τιμή αγγίζει ακόμη και τα 130 ευρώ», γράφει χαρακτηριστικά.

 

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση της δημοσιογράφου του Bloomberg στη Βρετανία, Λουκίας Γυφτοπούλου, η οποία του απάντησε μέσω Twitter:

«Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ισχυρίζεται λανθασμένα ότι τα τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 λίρες το ένα. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για όνομα του Θεού, κάντε την έρευνά σας».

 

Πηγή: aftodioikisi.grΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Δείτε όλα τα επιδόματα που δικαιούστε και δεν το ξέρετε. Πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους με μισθό έως 699 ευρώ