Χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών υπάρχουν ακόμη σε πολλά σχολεία της χώρας, κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψή τους και παρά το ότι είμαστε πλέον ένα μήνα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Αυτό καταγγέλλουν εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος που μίλησαν στο «Βήμα», αναφέροντας ότι λόγω των κενών αυτών, σε πολλές περιοχές έχει υποβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ λόγω της μετακίνησης εκπαιδευτικών στο πρωινό πρόγραμμα της σχολείων, υπολειτουργεί περίπου το 70% των ολοήμερων σχολείων της χώρας.
Σε πολλές περιοχές το πρόβλημα προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων. Στην Ανατολική Αττική ειδικά, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς πολλά σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν το πρωινό τους πρόγραμμα.
Μάλιστα, τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κατέλαβε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας,  η Ένωση Γονέων Δήμου Σαρωνικού.
Όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, στις προσλήψεις που έγιναν την περασμένη Παρασκευή συμπεριλήφθηκαν μόνο 25 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στα σχολεία της Ανατ. Αττικής για κενά 171 ειδικοτήτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών στην περιοχή έχουν καταγραφεί:
– Στα Αγγλικά  23 κενά και προσελήφθησαν 3 εκπαιδευτικοί
– Στα Εικαστικά 23 κενά και δεν προσελήφθη κανένας
– Γυμναστών για 47 κενά προσελήφθησαν 10 εκπαιδευτικοί
– Μουσικών για 26 κενά προσελήφθησαν 4 εκπαιδευτικοί
– Θεατρολογίας για 23 κενά και Πληροφορικής για 17 κενά δεν προσελήφθη κανένας
– Γερμανικών για 12 κενά προσέλαβε 8 εκπαιδευτικοί
Παράλληλα όπως καταγγέλλουν υπάρχουν 54 κενά δασκάλων (δύο πρωινά τμήματα που προέκυψαν και δάσκαλοι για ολοήμερο), 19 κενά νηπιαγωγών (1 κλασσικό τμήμα είναι κλειστό και 18 ολοήμερα λειτουργούν μόνο το πρωί), 26 κενά στην ειδική αγωγή για τμήματα ένταξης και 67 κενά δασκάλων για παράλληλη στήριξη.

 

ΠΗΓΗ

Δείτε ανοιχτές θέσεις εργασίας ΕΔΩ