Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Η προϋπόθεση για την ένταξη στη νέα κοινωφελή εργασία. 6.137 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στο Δημόσιο
Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας για το επίδομα γέννησης πάει στην Βουλή την Τετάρτη. Ποιες αλλαγές έρχονται στις προϋποθέσεις για δικαιούχους στα επιδόματα.
ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου το επίδομα μητρότητας των 2.000 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2020 θα δίνεται σε δυο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ, η πρώτη αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, ενώ για την επόμενη δεν αναφέρεται τίποτα.
Όσον αφορά τους δικαιούχους από τρίτες χώρες για τα επιδόματα μητρότητας, παιδιού και στέγασης ανεβαίνει το όριο παραμονής νόμιμα και μόνιμα στη χώρα από τα 10 χρόνια που περιλάμβαναν οι αρχικές διατάξεις σε 12. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι 5 χρόνια.
Δικαιούχοι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι
Για όλα τα επιδόματα διευκρινίζεται ότι για τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023 τα επιδόματα χορηγούνται εφόσον οι δικαιούχοι διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια από το έτος 2012 και εντεύθεν, οπότε ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων.
Όσοι βέβαια έλαβαν κάποιο επίδομα το 2019 με την 5ετή παραμονή στη χώρα θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν κανονικά για τα επόμενα χρόνια.
Υποχρεωτική η φοίτηση σε σχολείο για το επίδομα παιδιού
Παράλληλα η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών των δικαιούχων στο σχολείο είναι πλέον απαραίτητη για το επίδομα παιδιού και επίδομα στέγασης.
Επίσης το ΚΕΑ γίνεται ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ η ημερομηνία πληρωμής όλων των επιδομάτων ορίζεται η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.
(πηγή)Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Η προϋπόθεση για την ένταξη στη νέα κοινωφελή εργασία. 6.137 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στο Δημόσιο
ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ