Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 400 ευρώ. Νέο πρόγραμμα για 7 μήνες. Πότε θα πληρωθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
Κορονοϊός: Ποια είναι τα φάρμακα στα οποία ελπίζουν οι επιστήμονες – Αναλυτικά ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα εν αναμονή των ενθαρρυντικών ειδήσεων που αναμένουμε ότι θα έχουμε σε λίγες εβδομάδες.
Χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη
Και τα δύο φάρμακα χρησιμοποιούνται ως ανθελονοσιακά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τα φάρμακα αυτά δοκιμάζονται μόνα ή σε συνδυασμό με αζιθρομυκίνη αυτή τη στιγμή για την προστασία των ανθρώπων που είναι στην πρώτη γραμμή άμυνας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.
Kaletra (lopinavir και ritonavir)
Πρόκειται για αντι-HIV φάρμακο που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα στους πάσχοντες από λοίμωξη COVID-19.
Avigan
Πρόκειται για νέο αντιγριπικό φάρμακο με την κοινόχρηστη ονομασία favipinavir. Παράγεται στην Ιαπωνία από την Fujifilm Pharmaceuticals, έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και τα αποτελέσματα από τη χρήση του δεν έχουν ικανοποιήσει.
Remdesivir
Πρόκειται για τον αντι- Ebola παράγοντα που μέχρι σήμερα έχει δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά της COVID-19. Είναι άλλωστε το φάρμακο που δίνει και τις περισσότερες ελπίδες και αυτό στο οποίο πιστεύει πολύ και ο Σωτήτηρς Τσιόδρας.
Interferon Beta
αντι-ιικός παράγοντας που χορηγείται σε ορισμένες ιογενείς λοιμώξεις, κυρίως των πνευμόνων. Δοκιμάζεται σε συνδυασμό με άλλα αντι-ιικά φάρμακα.
Χορήγηση έτοιμων αντισωμάτων: αυτό μπορεί να γίνει με πλάσμα αίματος ατόμων που νόσησαν και έγιναν καλά.. Η διαδικασία αυτή είναι πιο άμεση και δοκιμάζεται πειραματικά, αλλά δίνει ελπίδες γιατί δεν απαιτεί χρόνο όπως η παρασκευή φαρμάκου ή εμβολίου. Περισσότερα ΕΔΩ.
Μονοκλωνικά αντισώματα
Αυτά δεν έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν σημαντικά την παραγωγή κυτταροκινών, που φαίνεται ότι κατακλύζουν τους βαριά πάσχοντες, συμβάλλοντας στην έντονη φλεγμονή που παρατηρείται στους ασθενείς αυτούς.
Eπιγραμματικά στη λίστα με τα φάρμακα που δίνουν ελπίδες συμπεριλαβάνονται επίσης τα:
- Η φαβιπιραβίρη, με 5 κλινικές μελέτες
- Το darunavir, με 2 κλινικές μελέτες
- Το Camostat Mesilate με 1 κλινική μελέτη
- Το APN01 (rhACE2) με 1 κλινική μελέτη
- Το μονοκλωνικό tocilizumab με 14 κλινικές μελέτες
- Η σαριλουμάμπη (μονοκλωνικό), με 5 κλινικές μελέτες
Τσιόδρας: Ελπίζουμε πρώτα στα φάρμακα
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιοδρας δήλωσε σήμερα 15/4/2020 ότι περισσότερα ελπιδοφόρα νέα για τα θεραπευτικά σχήματα θα έχουμε σε λίγες εβδομάδες. Επίσης, ο ειδικός λοιμωξιολόγος, τόνισε ότι τα εμβόλια πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 12 μήνες. Πόσα εμβόλια δοκιμάζονται τώρα, και πόσα από αυτά ενδέχεται να μας σώσουν.
“Ακούγεται όλο και περισσότερο συζήτηση για θεραπευτικά σχήματα και εμβόλια. Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα ενθαρρυντικά νέα τις επόμενες εβδομάδες για τα φάρμακα και τους επόμενους μήνες για εμβόλια.
Φάρμακα που χρησιμοποιούνταν για άλλες ασθένειες τώρα μελετώνται με στόχο τον κορονοϊό. Περισσότερα από 70 εμβόλια είναι σε φάση ανάπτυξης αυτήν την στιγμή σύμφωνα με ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ένα εξ’ αυτών είναι σε φάση 2 δηλαδή δίνεται λόγω υποσχόμενων αρχικών ευρημάτων σε μεγαλύτερο πληθυσμό εθελοντών.
Όμως για τα εμβόλια η ανθρωπότητα ακόμη είναι μακριά από την μαζική παραγωγή και διάθεση τους που είναι από τα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η παγκόσμια κοινότητα μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΠΟΥ θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 12 μήνες”. Πηγή: news4health.gr
Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 400 ευρώ. Νέο πρόγραμμα για 7 μήνες. Πότε θα πληρωθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ