Όλα έτοιμα στο ΑΣΕΠ! «Φεύγουν» για το Εθνικό Τυπογραφείο οι προκηρύξεις για 817 μόνιμους στο ΕΣΥ και για 57 μόνιμες προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Θέμα χρόνου είναι η έκδοση δύο νέων προκηρύξεων ΑΣΕΠ που προβλέπουν την κάλυψη, συνολικά 876 μόνιμων κενών θέσεων στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή τα έχει όλα έτοιμα και ενδέχεται να στείλει την πρώτη προκήρυξη στο Εθνικό Τυπογραφείο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα το ΑΣΕΠ έχει ανάψει στο «κόκκινο» τις μηχανές προκειμένου να «διώξει» πρώτη την προκήρυξη με τις 59 μόνιμες θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια να αποστείλει και την προκήρυξη για τους 817 μόνιμους στα νοσοκομεία όλης της χώρας κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στις δύο προκηρύξεις θα ισχύσει το σύστημα μοριοδότησης των υποψηφίων, το οποίο βασίζεται σε ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια.

Αναλυτικά οι δύο προκηρύξεις:

Τράπεζα της Ελλάδος

Σύμφωνα με πληροφορίες στην προκήρυξη για την Τράπεζα της Ελλάδος θα υπάρχουν 59 μόνιμες κενές θέσεις εργασίας. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγω για 54 προσλήψεις, ωστόσο τελικά αυτές «σκαρφάλωσαν» στις 59.

Να σημειωθεί ότι οι 59 μόνιμες προλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με το σύστημα μοριοδότησης που φέρουν οι προκηρύξεις «Κ» του ΑΣΕΠ.

Στον διαγωνισμό θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

817 μόνιμοι στα νοσοκομεία

Το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου αναμένεται να σταλεί τελικά στο Εθνικό Τυπογραφείο, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 817 μόνιμων θέσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι ο εν λόγω διαγωνισμός έπρεπε να έχει εμφανιστεί ήδη από τον Μάρτιο, ωστόσο το υπουργείο Υγείας καθυστέρησε να δώσει το τελικό «οκ», με αποτέλεσμα να πάει πίσω όλη η διαδικασία.

Στην προκήρυξη θα υπάρχουν θέσεις αποκλειστικά για απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αφού θα φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη θα χρειαστούν περίπου 10 ημέρες προκειμένου να λάβει ΦΕΚ και ακόμα τόσες μέχρι να ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Με μοριοδότηση και οι δύο προκηρύξεις

Το σύστημα μοριοδότησης του ΑΣΕΠ στηρίζεται σε ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια και έχει ως εξής:

  • Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών – Βαθμός x 60
  • Δεύτερος τίτλος σπουδών της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας και τομέα – 100 μόρια
  • Διδακτορικό δίπλωμα σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών – 400 μόρια
  • Αυτοτελής Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης που αναφέρεται ως αποδεκτός από την προκήρυξη – 180 μόρια
  • Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) – 90 μόρια
  • Εμπειρία στο αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης έως και 84 μήνες – 7 μόρια ανά μήνα

Επιπλέον, στα ακαδημαϊκά κριτήρια, μοριοδοτείται και η γνώση της ξένης γλώσσας και μάλιστα μπορεί να εκτοξεύσει τους υποψηφίους παρέχοντας τους +90 ολόκληρα μόρια. Αναλυτικά:

  • Άριστη γνώση ξένης γλώσσας – 90 μόρια
  • Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας – 60 μόρια
  • Καλή γνώση ξένης γλώσσας – 40 μόρια

Πηγή: proson.gr ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε η αίτηση για Youth Pass. Θέσεις σε ΚΑΡΕΛΙΑ, FRAPORT, NESTLE και άλλες 10 εταιρίες. ΑΣΕΠ: 3.500 διορισμοί από απόφοιτους γυμνασίου και λυκείου