Χτίζοντας την επαγγελματική σας ζωή είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εργαλεία όπως το Linkedin, Twitter, Facebook και Instagram για να προωθείτε την δουλειά σας. Η γραμμή, όμως, από το τι είναι αποδεκτό και τι όχι να ποστάρει κανείς στα social media είναι δυσδιάκριτη.

Αυτά είναι τα μεγάλα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε:

  1. Παράπονα για τη δουλειά και τα αφεντικά σας: Το να ανεβάζετε σχόλια για το πόσο βαριέστε στη δουλειά ή να μοιράζεστε την παρατήρηση που σας έκανε το κακό αφεντικό σας, δεν φανερώνουν τον επαγγελματισμό σας. Μην θεωρείτε απίθανο οι μελλοντικοί σας εργοδότες ή συνάδελφοι να ανακαλύψουν τα λεγόμενά σας και να δημιουργήσετε έτσι κακή φήμη γύρω από το όνομά σας.
  2. Μοιράζεστε πολλές μα πολλές πληροφορίες: Καλό είναι να γνωρίζετε πότε έχετε περάσει την γραμμή της υπερπληροφόρησης. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι πότε χωρίσατε ή άλλα προσωπικά σας προβλήματα. Κρατήστε μερικά πράγματα για τον εαυτό σας, δεν είναι κακό!
  3. Ποστάρετε φωτογραφίες από ξέφρενα πάρτυ: Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ανεβάσατε όμορφες και αστείες εικόνες από το χθεσινό σας βράδυ. Το πρόβλημα είναι να γεμίζετε το προφίλ σας με φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το hangover σας. Σε κανέναν δεν αρέσει να προσλαμβάνει party animals.
  4. Τα αμφιλεγόμενα posts: Δεν είναι κακό να λέτε τη γνώμη σας σε διάφορα θέματα, αλλά καλό θα ήταν να αποφεύγετε να την εκφράζετε σε «καυτά» ζητήματα όπως η θρησκεία, ο ρατσισμός και η πολιτική. Αν η γνώμη σας είναι πολύ επιθετική καλύτερα να μην την εκφράζετε μέσα από τα social media.
  5. Μην παραψάχνετε για δουλειά μέσα από τα social media: Το LinkedIn, το Twitter, το Facebook  αποτελούν πολύ χρήσιμα εργαλεία για να δικτυωθείτε με άλλους επαγγελματίες στον κλάδο σας, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ «δικτύωσης» και «παρενόχλησης». Η επανειλημμένη αποστολή μηνυμάτων ή αιτήσεων για συνέντευξη σε πιθανούς εργοδότες μέσω των social media δεν πρόκειται να σας «προσγειώσει» σε μια θέση, αλλά να σας κάνει ενοχλητικούς. Χρησιμοποιήστε τις διαδικτυακές πλατφόρμες για να αναζητήσετε συμβουλές ή να ξεκινήσετε μια συνομιλία, όχι για να παρακαλέσετε ή να απαιτήσετε μια δουλειά.

ΠΗΓΗ: iefimerida

 

[quote] Διαβάστε επίσης: [/quote]

Επτά λόγοι για να απορρίψουν το βιογραφικό σας… στη στιγμή

Πώς να μειώσετε την έκταση του βιογραφικού σας χωρίς να παραλείψετε τίποτα

Google: Έξι βήματα για να κερδίσετε την δουλειά σε κάθε συνέντευξη

Οι δύο λέξεις «κλειδιά» για να εντυπωσιάσετε στην συνέντευξη

Τα προσόντα τα οποία δίνουν άμεσα δουλειά σύμφωνα με το Linkedin