Όλα τα μέτρα υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ, περιλαμβάνει απόφαση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ.

Όπως είχε ανακοινωθεί, για πέντε μήνες και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Αυγούστου έως και το τέλος του τρέχοντος έτους, θα χορηγηθεί μηνιαία προπληρωμένη κάρτα, στην οποία θα έχει πιστωθεί το 30% του ΕΚΑΣ που έχασε, ο κάθε δικαιούχος. Το μέτρο αφορά τις περιπτώσεις χαμηλοσυνταξιούχων που απώλεσαν ΕΚΑΣ από 115 ευρώ και άνω. Η συγκεκριμένη κάρτα θα μπορεί να αξιοποιηθεί για οποιαδήποτε αγορά, όχι όμως και για ανάληψη μετρητών. Τα υπόλοιπα μέτρα θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου έως το τέλος του 2019, έτος που ολοκληρώνεται η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Αυτά είναι:

*Για περιπτώσεις συζύγων συνταξιούχων, που έχασαν και οι δύο το ΕΚΑΣ θα χορηγείται σε εκείνον με το μικρότερο ατομικό εισόδημα, το ισόποσο της παροχής που αντιστοιχεί στο εισόδημα αυτό. Ως ατομικό εισόδημα θεωρείται: το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.

*Όσοι συνταξιούχοι έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% θα λαμβάνουν έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση, που θα ισούται με την παροχή που καταργήθηκε. Σε περιπτώσεις θανάτου των δικαιούχων, διακόπτεται το μέτρο. Εάν προκύψουν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, αυτά θα καταλογίζονται σε βάρος όσων έλαβαν την παροχή χωρίς να τη δικαιούνται και εισπράττονται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις των ασφαλιστικών οργανισμών και τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook για να μη χάνετε καμία ευκαιρία εργασίας. Κλικάρετε ΕΔΩ

πηγή

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ:

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης αγγελιών (Neuvoo)


Κλίκαρε για θέσεις εργασίας στην περιοχή σου
ΑΤΤΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΗΠΕΙΡΟΣΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΣΤΕΡΕΑ-ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΗΤΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ –ΚΕΡΚΥΡΑ –ΙΟΝΙΟ –ΚΥΚΛΑΔΕΣ –ΡΟΔΟΣ –ΑΙΓΑΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε άρθρα σχετικά με:
ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ