Ανάμεσα στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως «φιγουράρουν» το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τη νέα «λίστα της Σαγκάης» για το 2016. Το ΕΚΠΑ διατηρεί τη δυναμική του και κατατάσσεται και φέτος στις θέσεις από 301 έως 400, ενώ το Αριστοτέλειο μεταξύ 401-500. Σε επιμέρους τομείς μάλιστα το Πανεπιστήμιο της Αθήνας κατατάσσεται σε ακόμη υψηλότερες θέσεις σε σχέση με τη γενική του κατάταξη.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ιατρική βρίσκεται στις θέσεις από 101 έως 150, στη Φυσική ομοίως από 101 έως 150 και στην Πληροφορική από 151 έως 200. Για μία ακόμη χρονιά, το Χάρβαρντ βρίσκεται στην πρώτη θέση ενώ στις επόμενες δύο συναντάμε το Στάνφορντ και το Μπέρκλεϊ. Στην πρώτη δεκάδα, βρίσκονται δύο φημισμένα βρετανικά πανεπιστήμια, αυτά του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης.

Οι αξιολογήσεις
Οι αξιολογήσεις από τη Shangai Ranking Consultancy ξεκίνησαν από το 2003 και ανανεώνονται σε ετήσια βάση. Ειδικότερα, αξιολογούνται συνολικά τα καλύτερα 1.200 πανεπιστήμια επί του συνόλου των 18.000 ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως και δημοσιεύεται η κατάταξη των 500 κορυφαίων.

Αυτό σημαίνει ότι όσα ιδρύματα εμφανίζονται στους τελικούς καταλόγους κατάταξης συγκαταλέγονται στο 5% των καλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στον κόσμο. Τα πανεπιστήμια βαθμολογούνται με μία σειρά δεικτών ακαδημαϊκής ή ερευνητικής επίδοσης για τους οποίους, ωστόσο, συχνά διατυπώνονται ενστάσεις.

Με ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ, υποστηρίζει ότι αν συνυπολογίσουμε τη δραματική μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα, όπως η αφυπηρέτηση πολλών μελών ΔΕΠ, τότε αυτές οι κατατάξεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook για να μη χάνετε καμία ευκαιρία εργασίας. Κλικάρετε ΕΔΩ

πηγή

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ:

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης αγγελιών (Neuvoo)


Κλίκαρε για θέσεις εργασίας στην περιοχή σου
ΑΤΤΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΗΠΕΙΡΟΣΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΣΤΕΡΕΑ-ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΗΤΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ –ΚΕΡΚΥΡΑ –ΙΟΝΙΟ –ΚΥΚΛΑΔΕΣ –ΡΟΔΟΣ –ΑΙΓΑΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε άρθρα σχετικά με:
ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ