Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέχει διάφορες δυνατότητες πρακτικής άσκησης στους κόλπους της Γενικής Γραμματείας του, προκειμένου να προσφέρει ευκαιρίες για επαγγελματική κατάρτιση και για γνωριμία με το ίδιο και έργο του.

Περίοδοι πρακτικής άσκησης για πτυχιούχους πανεπιστημίου (οι λεγόμενες περίοδοι πρακτικής άσκησης Robert Schuman)

Η πρακτική άσκηση για πτυχιούχους πανεπιστημίου έχει ως σκοπό να τους δώσει τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και να εξοικειωθούν τους με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ειδικότερα, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι περίοδοι άσκησης καλύπτουν τους ακόλουθους τομείς:

γενική κατεύθυνση, ανοιχτή σε όλους τους υποψηφίους που πληρούν τα αντίστοιχα κριτήρια.
κατεύθυνση δημοσιογραφίας: Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία που να αποδεικνύεται είτε από δημοσιεύσεις είτε από την εγγραφή τους ως μελών σε ένωση δημοσιογράφων κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε από την απόκτηση τίτλου δημοσιογραφικής εκπαίδευσης αναγνωριζόμενου στα κράτη μέλη ή στα υποψήφια κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
κατεύθυνση “Βραβείο Ζαχάρωφ”: το πρόγραμμα έχει ως στόχο την εμβάθυνση των γνώσεων σχετικά με τη δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς και με τη σχετική διεθνή νομοθεσία. Απευθύνεται σε υποψηφίους με έντονο ενδιαφέρον για τα ζητήματα των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Οι υποψήφιοι για πρακτική άσκηση για πτυχιούχους πανεπιστημίου οφείλουν:

να έχουν την ιθαγένεια ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μιας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας, υπό την επιφύλαξη του άρθρου 5, παράγραφος 2, των Εσωτερικών Διατάξεων·
να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία έναρξης της περιόδου πρακτικής άσκησης το 18ο έτος της ηλικίας τους·
να γνωρίζουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης·
να μην έχουν συμμετάσχει σε άλλη περίοδο πρακτικής άσκησης και να μην έχουν απασχοληθεί επ’ αμοιβή από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων συνεχών εβδομάδων.

Η διάρκεια των περιόδων άσκησης είναι πέντε μήνες χωρίς δυνατότητα παράτασης.

Ημερομηνίες περιόδων πρακτικής άσκησης και προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων :

από 15 Αυγούστου έως 15 Οκτωβρίου (τα μεσάνυχτα)
από 1ης Μαρτίου έως 31 Ιουλίου
από 15 Μαρτίου έως 15 Μαΐου (τα μεσάνυχτα)
από 1ης Οκτωβρίου έως 28/29 Ιουλίου

25.000 άτομα κάθε χρόνο δοκιμάζουν την τύχη τους να γίνουν δεκτά σε περίοδο πρακτικής άσκησης στο Κοινοβούλιο και από αυτά επιλέγονται 600.

Για να υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής σε πρακτική άσκηση, πρέπει να πληροίτε τις ως άνω προϋποθέσεις και να συμπληρώσετε το ηλεκτρονικό έντυπο της αίτησης.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΑΣ

Σας συνιστούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις εσωτερικές διατάξεις σχετικά με τις περιόδους πρακτικής άσκησης και τις επισκέψεις μελέτης στη Γενική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις συχνά υποβαλλόμενες ερωτήσεις, προτού συμπληρώσετε το έντυπο υποψηφιότητας.
Διαθέτετε έως 30 λεπτά για τη συμπλήρωση κάθε σελίδας του εντύπου. Σημειώστε ότι, εάν αφήσετε αδρανές το έντυπο υποψηφιότητας για 30 λεπτά, όσα στοιχεία έχουν εισαχθεί διαγράφονται.
Σας συμβουλεύουμε να μην περιμένετε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την υποβολή της υποψηφιότητάς σας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κορεσμός του συστήματος, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των υποψηφιοτήτων
Οι υποψήφιοι με κάποια αναπηρία πρέπει να προσέξουν όλως ιδιαιτέρως στο έντυπο υποψηφιότητας τις διατάξεις που τους αφορούν.
Δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση αλλαγών στην αίτηση ηλεκτρονικά. Η αίτηση, μόλις συμπληρωθεί, υποβάλλεται κατευθείαν. Μόλις συμπληρώσετε την αίτησή σας και προτού την υποβάλετε, βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρης και σωστή.
Οι αιτήσεις που είναι ελλιπείς απορρίπτονται αυτομάτως.
Αφού επιβεβαιώσετε και στείλετε την ηλεκτρονική σας αίτηση, θα λάβετε αυτόματα επιβεβαίωση στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Το μήνυμα θα περιλαμβάνει αριθμό επιβεβαίωσης τον οποίο πρέπει να αναφέρετε σε κάθε μελλοντική επικοινωνία σχετικά με την περίοδο άσκησης, καθώς και ανακεφαλαίωση της αίτησής σας σε μορφότυπο pdf, την οποία, στην περίπτωση που σας προσφερθεί περίοδος άσκησης, θα πρέπει να προσκομίσετε εκτυπωμένη σε χαρτί .
Πρακτικές ασκήσεις κατάρτισης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρει στους υποψηφίους που έχουν λάβει τίτλο σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (πριν από την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης υποψηφιότητας), ο οποίος αντιστοιχεί στο επίπεδο εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, ή που έχουν παρακολουθήσει ανώτερες ή τεχνικές σπουδές ισότιμες με το επίπεδο αυτό, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πρακτικές ασκήσεις κατάρτισης. Αυτές αφορούν κατά προτεραιότητα τους νέους που υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο πλαίσιο των σπουδών τους, υπό τον όρο ότι έχουν φτάσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την πρώτη ημέρα της πρακτικής τους άσκησης..

Η διάρκεια των περιόδων πρακτικής άσκησης κατάρτισης είναι από ένας έως τέσσερις μήνες, με δυνατότητα παρέκκλισης.

(1) Μη υποχρεωτικές πρακτικές ασκήσεις κατάρτισης
Ημερομηνίες έναρξης και προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων για μη υποχρεωτικές περιόδους άσκησης:

Περίοδος υποβολής αίτησης: 1η Αυγούστου – 1η Οκτωβρίου
Έναρξη της περιόδου άσκησης (έως 4 μήνες): 1η Ιανουαρίου
Περίοδος υποβολής αίτησης: 1η Δεκεμβρίου – 1η Φεβρουαρίου
Έναρξη της περιόδου άσκησης (έως 4 μήνες): 1η Μαΐου
Περίοδος υποβολής αίτησης: 1η Απριλίου – 1η Ιουνίου
Έναρξη της περιόδου άσκησης (έως 4 μήνες): 1η Σεπτεμβρίου

(2) Υποχρεωτικές πρακτικές ασκήσεις κατάρτισης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύναται να δεχθεί υποψηφίους που πληρούν τους γενικούς όρους υποδοχής, αν μια πρακτική άσκηση έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα στο πλαίσιο:

προγράμματος πανεπιστημιακών σπουδών ή σπουδών σε ισότιμο εκπαιδευτικό ίδρυμα,
επαγγελματικής κατάρτισης υψηλού επιπέδου, προσφερόμενης από οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (κυρίως ιδρύματα ή δημόσιους οργανισμούς),
προϋπόθεσης για την πρόσβαση στην άσκηση ενός επαγγέλματος,

κατόπιν αιτιολογήσεως από τους σχετικούς οργανισμούς/φορείς που παρέχουν την πρόσβαση στην άσκηση ενός επαγγέλματος.
Ημερομηνίες έναρξης και προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων για υποχρεωτικές περιόδους άσκησης:

Προθεσμία εγγραφής: 1η Οκτωβρίου
Έναρξη της περιόδου πρακτικής άσκησης: Μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 30ής Απριλίου
Προθεσμία εγγραφής: 1η Φεβρουαρίου
Έναρξη της περιόδου πρακτικής άσκησης: Μεταξύ 1ης Μαΐου και 31ης Αυγούστου
Προθεσμία εγγραφής: 1η Ιουνίου
Έναρξη της περιόδου πρακτικής άσκησης: Μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου

Για να υποβάλλετε αίτηση για πρακτική άσκηση, θα πρέπει να πληροίτε τους όρους αποδοχής και να συμπληρώσετε το ηλεκτρονικό έντυπο της αίτησης.

Σας συμβουλεύουμε να μην περιμένετε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την υποβολή της υποψηφιότητάς σας, προκειμένου να αποφευχθεί υπερφόρτωση του συστήματος, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των υποψηφιοτήτων.

Σημειώστε ότι, εάν αφήσετε αδρανές το έντυπο υποψηφιότητας για 30 λεπτά, όσα στοιχεία έχουν εισαχθεί θα διαγραφούν. Σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεχτικά τις Εσωτερικές διατάξεις σχετικά με τις περιόδους πρακτικής άσκησης και τις επισκέψεις μελέτης στη Γενική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τις Συνήθεις Ερωτήσεις, πριν υποβάλετε την ηλεκτρονική σας αίτηση.

Για να υποβάλετε την αίτηση υποψηφιότητας στις γενικές διευθύνσεις που ταιριάζουν περισσότερο στο προφίλ σας, μπορείτε να διαβάσετε τις αντίστοιχες περιγραφές επιλέγοντας το εικονίδιο i στην τελευταία σελίδα του έντυπου της αίτησης ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση αλλαγών στην αίτηση ηλεκτρονικά. Η συμπλήρωση και η υποβολή της αίτησης αποτελούν ενιαία ενέργεια. Μετά τη συμπλήρωση της αίτησής σας ηλεκτρονικά, παρακαλείσθε να επαληθεύσετε το περιεχόμενο, πριν επιλέξετε “αποστολή”.

Σημ.: Οι αιτήσεις που δεν είναι πλήρεις θα απορριφθούν αυτόματα.

Αφού επιβεβαιώσετε/στείλετε την ηλεκτρονική σας αίτηση, θα λάβετε αυτόματα επιβεβαίωση στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Το μήνυμα θα περιλαμβάνει αριθμό επιβεβαίωσης, τον οποίο πρέπει να αναφέρετε σε κάθε μελλοντική επικοινωνία σχετικά με την περίοδο άσκησης, καθώς και σύνδεσμο στη σύνοψη της αίτησής σας σε μορφότυπο pdf, την οποία θα πρέπει να προσκομίσετε εκτυπωμένη σε χαρτί αν σας προσφερθεί περίοδος άσκησης.
Πρακτική άσκηση στην μετάφραση για πτυχιούχους πανεπιστημίου

Οι περίοδοι πρακτικής άσκησης προορίζονται αποκλειστικά για πτυχιούχους πανεπιστημίων ή ισότιμων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Σκοπός τους είναι να δώσουν τη δυνατότητα στους ασκούμενους να συμπληρώσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και να εξοικειωθούν με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ειδικότερα, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι υποψήφιοι για περίοδο πρακτικής άσκησης στη μετάφραση για πτυχιούχους πανεπιστημίου οφείλουν:

να έχουν την ιθαγένεια ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μιας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας;
να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης;
να έχουν αποκτήσει, πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, πανεπιστημιακό πτυχίο, μετά από σπουδές ελάχιστης διάρκειας τριών ετών;
να γνωρίζουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή την επίσημη γλώσσα μιας χώρας που είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και πολύ καλά δύο άλλες επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
να μην έχουν μετάσχει σε άλλη περίοδο πρακτικής άσκησης και να μην έχουν απασχοληθεί για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων συνεχών εβδομάδων επ’ αμοιβή που βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διάρκεια των περιόδων πρακτικής άσκησης στη μετάφραση για πτυχιούχους πανεπιστημίου είναι τρεις μήνες, ενώ μπορούν κατ’ εξαίρεση να παραταθούν για μέγιστη διάρκεια τριών μηνών.
Περίοδος πρακτικής άσκησηςs and the corresponding deadlines for applications:

Έναρξη της πρακτικής άσκησης: 1η Ιανουαρίου
Περίοδος υποβολής αίτησης: 15 Ιουνίου – 15 Αυγούστου (μεσάνυχτα)
Έναρξη της πρακτικής άσκησης: 1η Απριλίου
Περίοδος υποβολής αίτησης: 15 Σεπτεμβρίου – 15 Νοεμβρίου (μεσάνυχτα)
Έναρξη της πρακτικής άσκησης: 1η Ιουλίου
Περίοδος υποβολής αίτησης: 15 Δεκεμβρίου – 15 Φεβρουαρίου (μεσάνυχτα)
Έναρξη της πρακτικής άσκησης: 1η Οκτωβρίου
Περίοδος υποβολής αίτησης: 15 Μαρτίου – 15 Μαΐου (μεσάνυχτα)

Σας συμβουλεύουμε να μην περιμένετε έως την τελευταία ημέρα για να υποβάλετε την υποψηφιότητά σας, δεδομένου ότι ένας υπερβολικά μεγάλος αριθμός αιτήσεων ενδέχεται να επιβαρύνει το σύστημα.

Η πρακτική άσκηση μεταφραστών πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.

Ενδεικτικά, το 2016 το ποσόν της υποτροφίας ανέρχεται σε 1 252,62 ευρώ μηνιαίως.

Εάν ενδιαφέρεσθε για πρακτική άσκηση στη μετάφραση για πτυχιούχους πανεπιστημίου, παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά τις Εσωτερικές διατάξεις σχετικά με τις περιόδους πρακτικής άσκησης στη μετάφραση.

Εφιστάται η προσοχή σας στους όρους αποδοχής. Εάν προεπιλεγείτε, θα σας ζητηθούν τα παρακάτω έγγραφα ως δικαιολογητικά:

η αίτηση υποψηφιότητας, δεόντως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη,
φωτοτυπία διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητας,
αντίγραφα πτυχίων και πιστοποιητικών,
αντίγραφα εγγράφων όπου αναγράφονται τα πανεπιστημιακά σας αποτελέσματα, εάν έχετε στην κατοχή σας τέτοια έγγραφα.

Στο στάδιο αυτό, δεν πρέπει να αποστέλλονται τα δικαιολογητικά. Τα έγγραφα αυτά θα σας ζητηθούν μόνον εάν περάσετε το στάδιο της προεπιλογής.

Εάν προεπιλεγείτε για πρακτική άσκηση, θα γίνετε δεκτός μόνον εφόσον προσκομίσετε το σύνολο των εγγράφων που αναφέρονται ανωτέρω.

Εφόσον πληροίτε τους όρους αποδοχής, παρακαλώ συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας.

Σημειώστε ότι εάν αφήσετε αδρανή την αίτηση υποψηφιότητας για 30 λεπτά, όσα στοιχεία έχουν εισαχθεί θα διαγραφούν. Συνεπώς σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις Εσωτερικές διατάξεις σχετικά με τις περιόδους πρακτικής άσκησης στη μετάφραση, προτού συμπληρώσετε αυτήν την αίτηση υποψηφιότητας.

Εφόσον υποβληθεί η αίτηση δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση αλλαγών σε αυτήν ηλεκτρονικά, η δε συμπλήρωση και υποβολή της αποτελούν ενιαία ενέργεια. Διατίθεται υπόδειγμα της αίτησης υποψηφιότητας (βλ. σύνδεση κατωτέρω) προκειμένου να σας βοηθήσει στην προετοιμασία της αίτησης πριν από την ηλεκτρονική υποβολή της.
Περίοδοι πρακτικής άσκησης κατάρτισης στη μετάφραση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρει στους υποψηφίους που, πριν από την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης υποψηφιότητας, έχουν λάβει τίτλο σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αντιστοιχεί στο επίπεδο εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, ή που έχουν παρακολουθήσει ανώτερες ή τεχνικές σπουδές ισότιμες με το επίπεδο αυτό, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση. Αυτές οι περίοδοι πρακτικής άσκησης προορίζονται συγκεκριμένα για υποψηφίους που υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο πλαίσιο των σπουδών τους, υπό τον όρο ότι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την πρώτη ημέρα της πρακτικής τους άσκησης.

Οι υποψήφιοι για πρακτική άσκηση κατάρτισης στη μετάφραση οφείλουν:

να έχουν την ιθαγένεια ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μιας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας ;
να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης
να γνωρίζουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή την επίσημη γλώσσα μιας χώρας που είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και πολύ καλά δύο άλλες επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
να μην έχουν μετάσχει σε άλλη περίοδο πρακτικής άσκησης και να μην έχουν απασχοληθεί για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων συνεχών εβδομάδων επ’ αμοιβή που βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διάρκεια των περιόδων πρακτικής άσκησης κατάρτισης στη μετάφραση κυμαίνεται από ένα έως τρεις μήνες. Κατ’ εξαίρεση, δύνανται να παραταθούν επί τρεις μήνες, κατ’ ανώτατο όριο.
Περίοδοι έναρξης της πρακτικής άσκησης και οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των υποψηφιοτήτων:

Έναρξη της πρακτικής άσκησης: 1η Ιανουαρίου
Περίοδος υποβολής αίτησης: 15 Ιουνίου – 15 Αυγούστου (μεσάνυχτα)
Έναρξη της πρακτικής άσκησης: 1η Απριλίου
Περίοδος υποβολής αίτησης: 15 Σεπτεμβρίου – 15 Νοεμβρίου (μεσάνυχτα)
Έναρξη της πρακτικής άσκησης: 1η Ιουλίου
Περίοδος υποβολής αίτησης: 15 Δεκεμβρίου – 15 Φεβρουαρίου (μεσάνυχτα)
Έναρξη της πρακτικής άσκησης: 1η Οκτωβρίου
Περίοδος υποβολής αίτησης: 15 Μαρτίου – 15 Μαΐου (μεσάνυχτα)

Σας συμβουλεύουμε να μην περιμένετε έως την τελευταία ημέρα για να υποβάλετε την υποψηφιότητά σας, δεδομένου ότι ένας υπερβολικά μεγάλος αριθμός αιτήσεων ενδέχεται να επιβαρύνει το σύστημα.

Η πρακτική άσκηση μεταφραστών πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.

Οι ασκούμενοι που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση κατάρτισης στη μετάφραση λαμβάνουν μηνιαία αποζημίωση. Ενδεικτικά, το 2016 το ποσόν της υποτροφίας ανέρχεται σε 307,20 ευρώ το μήνα.

Εάν ενδιαφέρεσθε για μια περίοδο πρακτικής άσκησης κατάρτισης στη μετάφραση, παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά τις Εσωτερικές διατάξεις σχετικά με τις περιόδους πρακτικής άσκησης στη μετάφραση

Εφιστάται η προσοχή σας στους όρους αποδοχής. Εάν προεπιλεγείτε, θα σας ζητηθούν τα παρακάτω έγγραφα ως δικαιολογητικά:

η αίτηση υποψηφιότητας, δεόντως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη,
φωτοτυπία διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητας,
αντίγραφα πτυχίων και πιστοποιητικών,
και αντίγραφα εγγράφων όπου αναγράφονται τα πανεπιστημιακά σας αποτελέσματα, εάν έχετε στην κατοχή σας τέτοια έγγραφα.

Στο στάδιο αυτό, δεν πρέπει να αποστέλλονται τα δικαιολογητικά. Τα έγγραφα αυτά θα σας ζητηθούν μόνον εάν περάσετε το στάδιο της προεπιλογής.

Εάν προεπιλεγείτε για πρακτική άσκηση κατάρτισης, θα γίνετε δεκτός μόνον εφόσον προσκομίσετε το σύνολο των εγγράφων που αναφέρονται ανωτέρω.

Εφόσον πληροίτε τους όρους αποδοχής, παρακαλώ συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας.

Σημειώστε ότι εάν αφήσετε αδρανή την αίτηση υποψηφιότητας για 30 λεπτά, όσα στοιχεία έχουν εισαχθεί θα διαγραφούν. Συνεπώς σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις Εσωτερικές διατάξεις σχετικά με τις περιόδους πρακτικής άσκησης στη μετάφραση, προτού συμπληρώσετε αυτήν την αίτηση υποψηφιότητας.

Εφόσον υποβληθεί η αίτηση δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση αλλαγών σε αυτήν ηλεκτρονικά, η δε συμπλήρωση και υποβολή της αποτελούν ενιαία ενέργεια. Διατίθεται υπόδειγμα της αίτησης υποψηφιότητας (βλ. σύνδεση κατωτέρω) προκειμένου να σας βοηθήσει στην προετοιμασία της αίτησης πριν από την ηλεκτρονική υποβολή της.
Διερμηνείς συνεδρίων

Η Γενική Διεύθυνση Διερμηνείας και Συνεδρίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν παρέχει βασική εκπαίδευση σε γλωσσομαθείς που επιθυμούν να ειδικευθούν στη διερμηνεία συνεδρίων, καθώς σύμφωνα με την αρχή της επικουρικότητας η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στις εθνικές αρχές των κρατών μελών.

Εάν κατέχετε ήδη τίτλο σπουδών στη διερμηνεία συνεδρίων και ο συνδυασμός των γλωσσών σας είναι χρήσιμος για το ΕΚ, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής σε εξετάσεις διαπίστευσης ή σε ανοικτό διαγωνισμό (βλ. Διερμηνεία για την Ευρώπη).

Άλλες δυνατότητες

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε διερμηνέας συνεδρίων, αλλά δεν διαθέτετε ακόμη τα ανάλογα προσόντα, αρκετά πανεπιστήμια στην Ευρώπη προσφέρουν προγράμματα μαθημάτων που οδηγούν στην απόκτηση τίτλου σπουδών στη μετάφραση και τη διερμηνεία. Για κατάλογο των πανεπιστημίων που προσφέρουν προγράμματα μαθημάτων πλήρους απασχόλησης, επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

Συνεπώς, εάν διαθέτετε ήδη πτυχίο σε οποιοδήποτε αντικείμενο, αλλά επιθυμείτε να εκπαιδευτείτε και ως διερμηνέας συνεδρίων, ίσως να σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι αυτό το «Ευρωπαϊκό μάστερ» προσφέρεται σε αρκετά ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook για να μη χάνετε καμία ευκαιρία εργασίας. Κλικάρετε ΕΔΩ

πηγή

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ:

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης αγγελιών (Neuvoo)


Κλίκαρε για θέσεις εργασίας στην περιοχή σου
ΑΤΤΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΗΠΕΙΡΟΣΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΣΤΕΡΕΑ-ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΗΤΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ –ΚΕΡΚΥΡΑ –ΙΟΝΙΟ –ΚΥΚΛΑΔΕΣ –ΡΟΔΟΣ –ΑΙΓΑΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε άρθρα σχετικά με:
ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ