Την οριστική διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων με στόχο τη δραστική μείωση της τάξης του κατά 40% μέχρι το 2019, είναι ο βασικός σχεδιασμός του νέου ρυθμιστικού μοντέλου που προωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως τον περιέγραψε ο διοικητής της στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με το «Εθνος», στόχος να μειωθούν κατά 41 δισ. μέχρι το 2019 τα κόκκινα δάνεια, ενώ προβλέπεται η πώληση σε funds μόνο των 5 από τα 108 δισ ευρώ.

Οι βιώσιμες λύσεις που προτείνει η ΤτΕ σε βάθος χρόνου, είναι η συντονισμένη αντιμετώπιση των δανειοληπτών που έχουν ανοίγματα σε περισσότερες από μία τράπεζες και αναδιάρθρωση υπερχρεωμένων μεν, βιώσιμων δε επιχειρήσεων.

Το χαρακτηριστικό του είναι ότι διέπεται από το πνεύμα των μαζικών ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους οφειλέτες. Και όχι από τις πωλήσεις δανείων, όπως είναι η λανθασμένη κυρίαρχη φοβική αντίληψη. Τα «κόκκινα» δάνεια δεν θα καταλήξουν «στα νύχια των ξένων funds», σύμφωνα με τη γνωστή έκφραση. Η μείωσή τους θα είναι αποτέλεσμα αναδιαρθρώσεων, ώστε να καταστούν εξυπηρετήσιμα.

Προς την ίδια αυτή κατεύθυνση κινείται ο τραπεζικός Επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας, ο οποίος τίθεται σε ισχύ και περιλαμβάνει:

Μειωμένες δόσεις και επιτόκια, ανταλλαγές με μικρότερες κατοικίες, διαγραφές οφειλών κ.ά. Δίνει ισχυρά κίνητρα για το «πρασίνισμα» των δανείων.

Προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου, κατά τον Γ. Στουρνάρα, είναι η ανάκαμψη της οικονομίας από το 2017.

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook για να μη χάνετε καμία ευκαιρία εργασίας. Κλικάρετε ΕΔΩ

πηγή

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ:

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης αγγελιών (Neuvoo)


Κλίκαρε για θέσεις εργασίας στην περιοχή σου
ΑΤΤΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΗΠΕΙΡΟΣΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΣΤΕΡΕΑ-ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΗΤΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ –ΚΕΡΚΥΡΑ –ΙΟΝΙΟ –ΚΥΚΛΑΔΕΣ –ΡΟΔΟΣ –ΑΙΓΑΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε άρθρα σχετικά με:
ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ