Για το πρόγραμμα ενοικίασης διαμερισμάτων σε πρόσφυγες, που φέρει την ονομασία “React”, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προσφέρεται η δυνατότητα ενοικίασης διαμερισμάτων, από 60 τμ και πάνω, ώστε να αξιοποιηθούν για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων, οικογενειών και ατόμων, που έχουν ζητήσει άσυλο και με στόχο τη σταδιακή μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Μέσω του προγράμματος, θα μισθώνεται ένα διαμέρισμα ανά πολυκατοικία, ενώ οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων θα λαμβάνουν ως μηνιαίο ενοίκιο έως και 400€, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα, την κατάσταση και το σταθερό εξοπλισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Το μίσθωμα θα προπληρώνεται ανά τρίμηνο, μέχρι τις 31/12/2016, ενώ σε περίπτωση παράτασης του προγράμματος κατά το 2017, η πρώτη προπληρωμή θα γίνει αμέσως μετά την έγκριση του νέου προϋπολογισμού.

Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη ποσού για επισκευές που θα απαιτηθούν, ενώ προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση τυχόν ζημιών κατά την παράδοση των διαμερισμάτων στους ιδιοκτήτες, στο τέλος του προγράμματος. Το πρόγραμμα προβλέπει ακόμη την πρόσληψη ατόμων που θα επιβλέπουν καθημερινά τις συνθήκες διαβίωσης των ωφελουμένων και την καλή κατάσταση των διαμερισμάτων.

Επιπλέον, θα τεθεί σε ισχύ Κανονισμός Διαμερίσματος, στον οποίο και θα περιγράφονται αναλυτικά οι κανόνες υγιεινής και συμπεριφοράς των ωφελουμένων, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπόλοιπους διαμένοντες στην πολυκατοικία. Την τήρηση αυτών των κανόνων σχετικά με τις υποχρεώσεις των ωφελουμένων κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα ελέγχουν καθημερινά τα αρμόδια στελέχη της συντονιστικής ομάδας που θα οριστεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης και όσοι επιμένουν να μην συμμορφώνονται θα υποχρεώνονται να αποχωρούν.

Τα συμβόλαια που θα συνταχθούν σε πρώτο στάδιο θα είναι εξάμηνης διάρκειας, ωστόσο προβλέπεται ανανέωσή τους για ένα τουλάχιστον έτος με την προϋπόθεση συνέχισης της χρηματοδότησης του Έργου από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Οι λειτουργικές ανάγκες των διαμερισμάτων (λογαριασμοί θέρμανσης, ηλεκτρισμού, νερού και κοινοχρήστων) καλύπτονται εξολοκλήρου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Διευκρινίζεται ότι οι πρόσφυγες που πρόκειται να φιλοξενηθούν είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οικογένειες με παιδιά, που έχουν καταγραφεί και ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές και έχουν διέλθει ιατρικού ελέγχου.

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και εταίροι οι Δήμοι Νεάπολης-Συκεών και Καλαμαριάς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης, η ΜΚΟ PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook για να μη χάνετε καμία ευκαιρία εργασίας. Κλικάρετε ΕΔΩ

πηγή

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ:

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης αγγελιών (Neuvoo)


Κλίκαρε για θέσεις εργασίας στην περιοχή σου
ΑΤΤΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΗΠΕΙΡΟΣΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΣΤΕΡΕΑ-ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΗΤΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ –ΚΕΡΚΥΡΑ –ΙΟΝΙΟ –ΚΥΚΛΑΔΕΣ –ΡΟΔΟΣ –ΑΙΓΑΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε άρθρα σχετικά με:
ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ