Αύξηση του κανονικού συντελεστή από το 23% στο 24% συμφώνησαν, σύμφωνα με πηγή κοντά στη διαπραγμάτευση, κυβέρνηση και δανειστές κατά τη σημερινή συνάντηση για τα δημοσιονομικά η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, ο ΦΠΑ αυξάνεται στο 24% (από 23%), ενώ δεν θα αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής του 13%. Πρόκειται για ακόμα μία αύξηση στον συντελεστή του ΦΠΑ από το 2010, με τις προηγούμενες έως τώρα να μην έχουν βοηθήσει στους στόχους του ελληνικού προγράμματος.

Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος κυβερνητικός παράγοντας, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οικονομικό επιτελείο επιμένει για αφορολόγητο όριο στις 9.091 ευρώ, ενώ από την πλευρά του ΔΝΤ ζητείται η άμεση μείωσή του στις 8.182 ευρώ και από την ευρωπαϊκή πλευρά τίθεται να μειώνεται σταδιακά στο συγκεκριμένο ύψος.

Η ίδια πηγή μεταδίδει συμφωνία συνολικά για το πακέτο των παραμετρικών παρεμβάσεων κυρίως στους έμμεσους φόρους με στόχο την εξεύρεση πρόσθετων εσόδων ύψους 1,8 δισ. ευρώ σε ορίζοντα έως το 2018, αλλά και ουσιαστικές διαφορές για το θέμα του νέου αφορολογήτου ορίου.

Στο νομοσχέδιο το οποίο δόθηκε χθες σε διαβούλευση προβλέπεται μείωση του αφορολογήτου στα 9.100 ευρώ από 9.500 ευρώ σήμερα. Ακόμα και στις σημερινές συναντήσεις όμως καταγράφονται έντονες διαφωνίες, με το ΔΝΤ να πιέζει για άμεση μείωση στα 8.182 ευρώ, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα.

Το σημερινό πρόγραμμα συναντήσεων στο Χίλτον, περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια στις 3 το μεσημέρι ενώ στις 5 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Γ. Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές συνεχίζουν να έχουν σημαντικές διαφωνίες στο σχέδιο της κυβέρνησης.

πηγή

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ:

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης αγγελιών (Neuvoo)


Κλίκαρε για θέσεις εργασίας στην περιοχή σου
ΑΤΤΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΗΠΕΙΡΟΣΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΣΤΕΡΕΑ-ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΗΤΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ –ΚΕΡΚΥΡΑ –ΙΟΝΙΟ –ΚΥΚΛΑΔΕΣ –ΡΟΔΟΣ –ΑΙΓΑΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε άρθρα σχετικά με:
ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ