«Ενεργοποιείται» μέχρι τέλος Απριλίου το e-ραντεβού για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα μπορούν να κλείσουν δωρεάν ραντεβού μέσω διαδικτύου με γιατρούς του ΠΕΔΥ, ιδιώτες – συμβεβλημένους γιατρούς ΕΟΠΥΥ, καθώς και με γιατρούς στα Κέντρα Υγείας και στα Εξωτερικά Ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Εκτιμάται μάλιστα ότι από το νέο τρόπο κλεισίματος ραντεβού θα επιτευχθεί ετήσια εξοικονόμηση κόστους 1,5 εκατ. ευρώ για το κράτος και 1,8 εκατ. για τους πολίτες, ποσά που διατίθενται σήμερα κυρίως στις τηλεφωνικές εταιρείες πενταψήφιων αριθμών που υποστηρίζουν το κλείσιμο ραντεβού.

Εκτός από την ευκολία και τη ταχύτητα πρόσβασης, το νέο σύστημα υπόσχεται επιπρόσθετα διαφάνεια στο κλείσιμο των ραντεβού και πάταξη του φαινομένου να εξαντλούνται μόλις στις 2-3 πρώτες μέρες του μήνα τα ραντεβού.

Ήδη η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) υπεύθυνη για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έχει αναπτύξει μια κεντρική βάση δεδομένων σε εθνικό επίπεδο όπου καταχωρείται η διαθεσιμότητα των γιατρών για ραντεβού, κλείνονται τα ραντεβού και βλέπουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στις γραμματείες τα κλεισμένα ραντεβού τους ώστε να τα διαχειρίζονται. Από τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα στο σύστημα έχουν ενταχθεί 173 Μονάδες Υγείας των ΠΕΔΥ ενώ άμεσα εντάσσονται και τα νοσοκομεία.

Το Εθνικό Διαδικτυακό Σύστημα Κλεισίματος Ιατρικών Ραντεβού, παρουσίασε χθες η κ. Αθηνά Τριανταφυλλίδη, προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ στη διάρκεια ημερίδας για την παρουσίαση των έργων πληροφορικής στρατηγικής σημασίας για τον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας που υλοποιήθηκαν από την ΗΔΙΚΑ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

πηγή

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ:

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης αγγελιών (Neuvoo)


Κλίκαρε για θέσεις εργασίας στην περιοχή σου
ΑΤΤΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΗΠΕΙΡΟΣΘΕΣΣΑΛΙΑ –ΣΤΕΡΕΑ-ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΗΤΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ –ΚΕΡΚΥΡΑ –ΙΟΝΙΟ –ΚΥΚΛΑΔΕΣ –ΡΟΔΟΣ –ΑΙΓΑΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε άρθρα σχετικά με:
ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ