EURES: 5.000 τοπικά γραφεία απασχόλησης, για τα άτομα που αναζητούν θέσεις εργασίας και για τους εργοδότες

Οι δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης (ΔΥΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου παρέχουν υπηρεσίες μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 5.000 τοπικών γραφείων απασχόλησης, με προσωπικό που ξεπερνά τις 100.000, στα άτομα που αναζητούν θέσεις εργασίας και στους εργοδότες.

Αν και οι ΔΥΑ έχουν διαφορετική διάρθρωση σε κάθε χώρα, όλες τους έχουν το κοινό κύριο καθήκον να συμβάλλουν στην αντιστοίχηση της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας μέσω της παροχής πληροφοριών, υπηρεσιών διαμεσολάβησης και ενεργού υποστήριξης. Στην Ελλάδα η υπηρεσία EURES συνεργάζεται στενά με τον ΟΑΕΔ

Αποστολή

– Οι δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στην αγορά εργασίας σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σε όλα τα άτομα που αναζητούν εργασία, στους εργοδότες και στις εταιρείες που εξειδικεύονται στην πρόσληψη προσωπικού. Για το σκοπό αυτό προσφέρουν συνολική και λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, τα άτομα που αναζητούν εργασία και άλλα σχετικά θέματα. Προσφέρουν επίσης ευρύ φάσμα ενεργών υπηρεσιών με σκοπό τη συμβολή στην αναζήτηση θέσης εργασίας και προσωπικού.

– Όταν οι κενές θέσεις εργασίας δεν επαρκούν για να μπορέσουν όλοι οι άνεργοι που αναζητούν θέση εργασίας να βρουν μια δουλειά αμέσως, και/ή όταν οι δεξιότητες των ατόμων που αναζητούν θέσεις εργασίας δεν ανταποκρίνονται στη ζήτηση της αγοράς ή όταν υπάρχουν άλλα προβλήματα που δυσχεραίνουν την εύρεση μιας θέσης εργασίας, οι ΔΥΑ προσφέρουν πρόσβαση σε πληρέστερες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των ατομικών αναγκών. Οι ΔΥΑ φροντίζουν ώστε να μην περιθωριοποιηθεί κανένα άτομο το οποίο αναζητά θέση εργασίας λόγω έλλειψης επαρκούς βοήθειας και, από την άλλη πλευρά, τα άτομα που αναζητούν εργασία ενθαρρύνονται να καταβάλλουν επαρκείς και επαληθεύσιμες προσπάθειες για την εξεύρεση απασχόλησης.

– Στις επιχειρήσεις προσφέρεται ένα φάσμα υπηρεσιών ποιότητας με τη διαμεσολάβηση μεταξύ των αναγκών τους και των συνθηκών της αγοράς εργασίας. Προσφέροντας τις υπηρεσίες αυτές στις επιχειρήσεις, οι ΔΥΑ συμπράττουν με τους εργοδότες με σκοπό την επίτευξη των οικονομικών και κοινωνικών στόχων της ένταξης των εργαζομένων στην αγορά εργασίας.

Εταίροι EURES

Οι δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης συνεργάζονται ενεργά σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους. Είναι εταίροι του EURES για τη διευκόλυνση της κινητικότητας μεταξύ των εθνικών συνόρων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και γι’ αυτό αποτελούν βασικούς συντελεστές αυτής της ευρωπαϊκής πύλης για την επαγγελματική κινητικότητα (European Job Mobility Portal).

Ελλάδα

ΟΑΕΔ

Εθνικής Αντιστάσεως 8

16610 Άλιμος

www.oaed.gr

Γαλλία

Pole Emploi
Département Mobilité et Placement International
Avenue du Docteur Gley 1
75987 cedex 20 Paris
France
www.pole-emploi.fr

Γερμανία
Zentrale der Bundesagentur für Arbeit
Fachbereich INT3
Regensburger Str. 104
90478 Nürnberg
Germany
www.arbeitsagentur.de

Δανία
Danish Agency for Labour Market and Recruitment
Njalsgade 72A
DK-2300 Copenhagen S
Denmark
ams.dk

Ηνωμένο Βασίλειο
Department for Work and Pensions
Five Ways House
Islington Row Middleway
Birmingham B15 1SL
United Kingdom
www.gov.uk/browse/working/finding-job

Για περισσότερες χώρες δείτε

https://ec.europa.eu

Πηγή

Άμεσα ζητούνται άτομα για ελληνικά εστιατόρια Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία.

Κλίκαρε για θέσεις εργασίας στην περιοχή σου